Home BestemmingenAfrikaZuid-Afrika Reisplannen: een nieuw avontuur in Afrika

Reisplannen: een nieuw avontuur in Afrika

by Elisa van der Sluis

Wie mij volgt op Facebook en Twitter weten het al: in september gaan wij opnieuw naar Afrika! Vorig jaar werden we verliefd op het mooie Zuid-Afrika en dus wilden we maar wat graag terug. Tijdens deze reis gaan we niet alleen naar Zuid-Afrika, maar gaan we ook een aantal buurlanden ontdekken!

1 reis, 4 landen

Eind september vertrekken we voor 3 weken naar zuidelijk Afrika. Na een paar dagen in Johannesburg te verblijven vertrekken we richting Botswana. Dit schijnt echt dé plek te zijn om wildlife te spotten! We overnachten onder andere in de Kalahari woestijn, de Okavango Delta en Chobe National Park. Stuk voor stuk plekken die mij geweldig mooi lijken. Na Botswana rijden we via Namibië, waar we 1 nacht in de Caprivi Region verblijven, naar Zimbabwe. Hier is tijd voor nog meer natuurgeweld, we gaan namelijk naar de Victoria Falls. Dit zijn de breedste watervallen van Afrika en een van de hoogste ter wereld. In een aantal dagen gaan we zowel de watervallen als de omgeving ontdekken, voor het weer tijd is om af te zakken richting Zuid Afrika. Terug in Zuid Afrika gaan we naar de plek waar we vorig jaar verliefd werden, namelijk de Panoramaroute en het Krugerpark!

Slapen in de natuur

We hebben gekozen voor een georganiseerde rondreis per overlandtruck. Natuurlijk hadden we het ook zelf kunnen rijden, maar in Afrika tuur ik veel liever uren uit mijn raampje dan dat ik op de weg moet letten. Bovendien is het met mijn gezondheid op het moment misschien niet heel slim om een hele intensieve reis te kiezen, dus dit is perfect. Tijdens de reis slapen we voornamelijk in tenten, iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Ik ben heel benieuwd hoe ik dit ga vinden, gezien ik normaal niet bepaald sta te springen bij het idee om in een tentje te slapen. Het lijkt mij vooral heel gaaf dat we met de tenten middenin de natuur overnachten. Zo zullen we bijvoorbeeld een paar nachten in de Okavango Delta slapen. Onze slaapplek daar is alleen bereikbaar per boot en compleet afgesloten van de buitenwereld. Gaaf toch?

Hoewel we een paar bekende plekken bezoeken, zullen we dus vooral weer heel veel nieuwe plekken gaan ontdekken. De paspoorten zullen na deze reis ook wel aardig vol gestempeld zijn. Helaas duurt het nog even voor het zo ver is, maar de voorpret is in ieder geval weer begonnen!

Wat zijn jouw reisplannen voor de 2e helft van dit jaar?

NB. Deze reis betreft een samenwerking tussen mij en Peri Peri reizen. Dit heeft geen invloed op mijn persoonlijke mening en visie op deze reis. Alle artikelen over deze reis zullen door mij persoonlijk geschreven worden, vanuit mijn eigen ervaringen en belevenissen. Bij gesponsorde artikelen zal ik duidelijk vermelden dat het om een gesponsord artikel gaat.

Ook lezen:

18 comments

Sanne 31 mei 2017 - 9:13 am

Ah, Afrika, ik heb er eerlijk gezegd een haat-liefde relatie mee. Soms vind ik het gewoonweg te eng (?) om daar naartoe te reizen, maar meestal houd ik er toch van hoor. Dat wildlife spotten, de mooie natuur enzovoort. Ik weet wel één ding zeker, ik moet het gewoon eens proberen, en dan liefst naar Kaapstad en Johannesburg.

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:19 pm

Afrika kan op sommige plekken behoorlijk gevaarlijk zijn, ook in ZA. Maar daar tegenover staat zoveel moois. En ach, tegenwoordig is de UK ook niet echt veilig zo blijkt maar weer 🙁

Reply
Sabine 31 mei 2017 - 4:30 pm

Wat gaaf!! Lijkt me zo mooi! Ik ken alleen Ghana 🙂 Wij gaan over twee weken naar Nederland. Ben nu al nerveus haha, maar ook zoveel zin in! En naar IJsland natuurlijk. En in de tweede helft van het jaar gaan we ook nog weg, maar waarheen kan ik nog even niet zeggen totdat alles 100% zeker en geregeld is. Maar komt snel!

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:17 pm

Jaaa je komt lekker naar NL, leuk!! En IJsland, daar ben ik best jaloers op. Lijkt me zo gaaf daar. Al die natuur, heerlijk! Ghana lijkt mij trouwens ook heel bijzonder, echt weer een heel ander land.

Reply
Rowan 31 mei 2017 - 5:10 pm

Wat een geweldige reis gaan jullie maken zeg! Ik ben heel benieuwd naar welke wildlife jullie allemaal gaan spotten en de mooie plekjes die jullie gaan ontdekken! Kan niet wachten!

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:16 pm

Ik heb er ook zoveel zin in! Vind het kamperen wel een beetje eng. Ben gewoon bang voor alles wat kruipt en dat moet ik niet in mijn slaapzak haha.

Reply
Narelle| wegvanhetnoorden.nl 31 mei 2017 - 5:14 pm

Wat gaaf zeg!! In een tentje lijkt me trouwens best eng haha 😉 Wij gaan over 3 weekjes (al!!) kennis maken met Zuid-Afrika, we zijn heeeel benieuwd. Mooie vooruitzichten voor jullie!

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:14 pm

Mij ook haha. Bij de 1e spin in mijn tent slaap ik waarschijnlijk in de truck 😀 Ben zo benieuwd hoe jullie het gaan hebben!!

Reply
Marcel 31 mei 2017 - 5:57 pm

Wat een gave reis gaan jullie maken! Victoria Falls, Okavango Delta en slapen in een tent. Fantastisch! IK ben heel benieuwd naar je verhalen en je foto’s. En ook benieuwd welke dieren je allemaal gaat spotten. Wij hebben nog geen plannen, zelfs geen ideeën. Niks voor ons maar komt helemaal goed 😉

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:13 pm

Ja tof toch? Vind het wel spannend hoor. Ik ben een hele grote schijterd als het op beestjes aankomt,hoop zo dat ik niks engs in die tent tegenkom haha. Geen plannen is trouwens ook niet verkeerd. Wij boeken vaak ver van te voren, maar daardoor loop ik wel toffe last minutes mis. Dat ga ik volgend jaar eens anders doen 🙂

Reply
Stéphanie 31 mei 2017 - 6:17 pm

Jaaa, je gaat kamperen in de wildernis. Gaaf! Goed dat je niet zelf hoeft te rijden. Rust voor jezelf is nu belangrijker en zo kun je optimaal genieten van al het moois. De tweede helft van het jaar ga ik naar Ierland, Frankrijk en verder ben ik nog aan het oriënteren voor een week weg.

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:11 pm

Ik vind het best spannend moet ik bekennen haha. Ben inderdaad wel blij dat we niet zelf rijden, komt volgend jaar wel weer. Dat zelf reizen viel gewoon te zwaar in Japan en ik wil echt goed herstellen voor ik weer zoiets ga ondernemen. Jij hebt ook leuke plannen dame!

Reply
Shamira | Kompas 24 4 juni 2017 - 5:14 am

Een reis vol wild life, heel gaaf! Ik ben heel benieuwd naar je verhalen 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:08 pm

Jaaaa dit is wel echt een droom die uit gaat komen. Zoveel zin in!

Reply
Denise 5 juni 2017 - 3:31 pm

Supergaaf hoor! Het lijkt me prachtig! Ik ben 6x op het Afrikaanse continent geweest, maar nog nooit in die hoek. Dat wordt vast en zeker een heel bijzonder reis!

Reply
Elisa van der Sluis 5 juni 2017 - 9:07 pm

O echt? Waar ben jij allemaal geweest? Vind het er heerlijk. Ben ook een aantal keer in het noorden geweest (Egypte en Tunesië), heel anders maar wel ook heel fijn.

Reply
Kelly 8 juni 2017 - 7:22 pm

Jullie gaan het echt zo geweldig vinden daar! Ik ben er twee jaar geleden geweest en het is nog steeds mijn favoriete reis. Chobe en de Okavango Delta zijn zo belachelijk mooi. Kamperen vond ik erg spannend, maar wel erg leuk. De Victoria watervallen zijn ook echt heel erg mooi, maar ik schrok wel van de prijzen daar. Volgens mij zijn jullie er wel tegen het einde van het seizoen dus ik hoop dat er nog welwater te zien is. Wij waren er in juni en toen was er echt veel water….heeeeeel veel water. Ik was echt doorweekt bij de watervallen.

Reply
Elisa van der Sluis 10 juni 2017 - 10:39 pm

Oei daar had ik nog niet over nagedacht… Nou ja zal wel wat water te zien zijn, toch? De prijzen zijn er inderdaad absurd. Had even naar excursies gekeken, mijn hemel! Goed om te horen dat jij het er zo tof hebt gehad, ben heel benieuwd 🙂

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More