Home ReisinspiratieReisroutes Reisroute: 2,5 week roadtrippen door zuidelijk Afrika

Reisroute: 2,5 week roadtrippen door zuidelijk Afrika

by Elisa van der Sluis
zuidelijk Afrika reisroute

We mogen weer! De komende 2,5 week maken wij een roadtrip door zuidelijk Afrika. Tijdens deze reis keren we niet alleen terug naar ons geliefde Zuid-Afrika, maar bezoeken we ook Botswana, Namibië en Zimbabwe. Het beloofd dus een waanzinnig mooie reis te worden! Dit is onze reisroute voor de komende 2,5 week:

Johannesburg – 1 nacht

Onze eerste dag brengen we door in Johannesburg. We komen vroeg in de ochtend aan en kunnen onze reis dus rustig beginnen. Waarschijnlijk brengen we de dag lekker relaxed aan het zwembad door. Geen verkeerd begin, toch?

Kang – 1 nacht

De volgende dag zullen we vroeg vertrekken, er staat een flinke tocht richting Botswana op de planning. Via de Trans-Kalahari highway rijden we naar het kleine plaatsje Kang. Deze plaats wordt ook wel de Gateway to the Kalahari genoemd. Ik ben vooral heel benieuwd naar het landschap onderweg, vervelen zullen we ons vast niet.

Ghanzi – 1 nacht

Vanuit Kang rijden we verder naar Ghanzi, waar we ook 1 nacht zullen blijven. Ghanzi ligt vrij diep in de Kalahari woestijn en ligt vrij letterlijk in the middle of nowhere. Dit is een dag waar ik enorm naar uitkijk, omdat we ook bij de San zullen overnachten en een bushwalk met leden van deze stam zullen doen. Het lijkt mij heel fascinerend om te zien hoe deze mensen al jaren weten te overleven in dit gebied.

Maun – 1 nacht

De volgende dag beloofd weer een rustig dagje te worden. We trekken door naar Maun, het startpunt van de meeste tochten in de Okavango Delta. Voor ons ook de reden om dit plaatsje te bezoeken, want de volgende dag gaan ook wij de beroemde Okavango Delta in. Het is een niet al te lange tocht, waardoor we ons dus rustig kunnen voorbereiden op de komende dagen.

Okavango Delta – 2 nachten

Dit beloofd heel gaaf te worden (en een tikkeltje spannend): we gaan middenin de Okavango Delta kamperen! De Okavango Delta is nog een stukje echte wildernis, helemaal ongerept. Met een mokoro (soort kano) worden we naar ons kamp gebracht, waar we 2 nachten zullen slapen. Stel je niet al te veel voor van dat kamp, er staan tenten en dat was het dan ook wel. Tijdens ons verblijf in de Delta zullen we bushwalks en boottochten per mokoro maken. Mij lijkt het vooral een bizarre ervaring om volledig te zijn afgesloten van de bewoonde wereld.

Caprivi regio – 1 nacht

Na de Okavango Delta maken we een flitsbezoek aan Namibië. We gaan een dag door de Caprivi regio rijden. Mocht je niet precies weten waar dat is, het is de hele dunne strook boven Botswana. Deze regio bestaat vooral uit wildparken, dus de kans is vrij groot dat we wildlife zullen spotten.

Chobe NP – 1 nacht

Vanuit het kamp waar we in Namibië slapen is het maar een klein stukje naar Chobe NP. Dit is één van de bekendste parken van Botswana en voornamelijk bekend vanwege de grote olifantenpopulatie. En olifanten spotten is altijd leuk! Hier zullen we niet alleen een gamedrive doen, maar ook nog een riviersafari. Ook dit beloofd dus een bijzonder leuke dag te worden.

Victoria Falls – 2 nachten

De volgende 2 nachten laten we de tenten even voor wat het is en slapen we in een hotel in Victoria Falls. Ik ben heel benieuwd naar deze machtige watervallen en dan vooral naar hoe ze er nu bij staan. We bezoeken ze namelijk niet in de meest ideale periode (droge periode) en er zal dus niet zoveel water zijn als in de maanden juni – augustus. Wel schijnt dit een goede periode te zijn voor het spotten van wildlife, dus wie weet wat we tegenkomen.

Francistown – 1 nacht

Na Victoria Falls zakken we terug richting Zuid-Afrika. Deze reis is te lang om in 1 dag te maken en dus maken we een tussenstop in 1 van de buitenwijken van Francistown in Botswana.

Johannesburg – 1 nacht

Eigenlijk bestaat onze reis uit 2 delen, het deel door Botswana, Namibië en Zimbabwe en een deel Krugerpark. Ze zijn ook los van elkaar te boeken. Om deze samen te voegen komen we dus even een nachtje terug in ons hotel in Johannesburg, om vervolgende de volgende dag te vertrekken richting het Krugerpark.

Krugerpark – 3 nachten

Onze laatste dagen van deze reis brengen we door in het Krugerpark. Voor ons geen onbekend terrein, we slapen zelfs in hetzelfde kamp. Alleen deze keer dus in eigen tentjes, wat toch weer een andere ervaring is. In het Kruger gaan we natuurlijk volop op zoek naar de Big 5 en andere wilde dieren, want er is zoveel te zien. Ik kijk er nu al naar uit om weer uren uit de jeep te turen en de meest mooie en bijzondere dieren tegen te komen.

Johannesburg – 1 nacht

Tot slot rijden we via de prachtige Panoramaroute weer terug naar Johannesburg, waar we nog 1 nachtje zullen doorbrengen. Persoonlijk vond ik dit fijner dan dezelfde dag nog vertrekken. Op de laatste dag zullen we er wel weer wat moeite mee hebben om al het moois achter ons te laten, dus daar denken we nog maar niet over na.

Dit is het dan, onze reis door zuidelijk Afrika in een notendop! Een vrij drukke reis, met veel hoogtepunten, maar wel een bijzonder mooie als je het mij vraagt.

Natuurlijk kan je ons tijdens de reis volgen op Facebook en / of Instagram, waar ik zoveel mogelijk updates met je deel. Ook neem ik tijdens de reis het Instagramaccount van Peri Peri reizen over. Peri Peri reizen specialiseert zich in avontuurlijke en duurzame reizen door zuidelijk Afrika, die ook nog eens goed betaalbaar zijn. Hoewel ik normaal alles zelf regel, heb ik er deze maal voor gekozen om het door hen te laten regelen. Ik moet zeggen, tot nu toe verloopt alles heerlijk soepel en de communicatie verloopt snel en duidelijk. Bijzonder prettig!

NB. Deze reis door zuidelijk Afrika betreft deels een samenwerking tussen mij en Peri Peri reizen. Dit heeft geen invloed op mijn persoonlijke mening en visie op deze reis. Alle artikelen over deze reis zullen door mij persoonlijk geschreven worden, vanuit mijn eigen ervaringen en belevenissen. Bij gesponsorde artikelen zal ik duidelijk vermelden dat het om een gesponsord artikel gaat.

Ook lezen:

9 comments

Shirley 26 september 2017 - 9:49 am

Gaaf! Heel veel plezier. Ik ga je foto’s en verhalen volgen.

Reply
stephanie 26 september 2017 - 6:04 pm

Klinkt gaaf. Maar rijden jullie zelf alleen of is het een georganiseerde groepsreis?

Reply
Ambigirl 26 september 2017 - 9:45 pm

Tweede week van Oktober ben ik ook drie dagen in Kruger. Heb hier al goed kunnen voorgenieten dankzij je verslagen. Geniet van deze reis. Het ziet er veelbelovend uit!

Reply
Annemarie 28 september 2017 - 7:48 am

Gaaf hoor. Jaren geleden hebben wij een soortgelijke reis door zuidelijk Afrika gemaakt. Mooie herinneringen. Chobe is geweldig (zo veel olifanten en nijlpaarden gezien) en die paar dagen in de Okavango Delta is een bijzondere ervaring die je niet snel zult vergeten. Bij ons liepen er ‘s nachts leeuwen rond ons kamp… Veel dichter bij wildlife kom je niet. 😉

Reply
Martin 30 september 2017 - 10:21 am

Gave route hoor! Ben heel benieuwd naar je foto’s. Chobe NP is voor mij de reden geweest om er volgend jaar naar terug te gaan….vond dat ontzettend mooi…ben benieuwd naar jouw ervaring!

Reply
Diana 30 september 2017 - 2:11 pm

Wauw gave route. Zoals eerder al benoemd ben ik wel beetje jaloers hoor. Afrika heeft mij zo verliefd gemaakt dat ik echt terug wil. Ik ga nu lekker genieten van je jaloersmakende foto’s op Insta 🙂

Reply
Sanne 30 september 2017 - 2:35 pm

Ohh kan ik nog mee! 😉 Goede reis en veel plezier!

Reply
Shamira | Kompas 24 11 oktober 2017 - 11:57 am

Een volle planning, maar je haalt wel het maximale uit je reis! Ik ben benieuwd hoe het was en wat je aanraders zijn. Ik moet nog voor een eerste keer naar Afrika, dus ben erg benieuwd 🙂

Reply
Henriette 4 november 2017 - 6:38 pm

Wat een toffe reis ga je maken zeg. Bijzonder ook kamperen in de Okavango Delta . Die olifanten spotten in Chobe NP lijkt mij ook super tof!. Ik ben zelf 3 dagen in Johannesburg geweest, toffe rauwe stad! Vergeet SoWeTo niet , meer tips in mijn blog;)

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More