Home ReisinspiratieReisroutes Reisroute Zuid-Afrika en Swaziland

Reisroute Zuid-Afrika en Swaziland

by Elisa van der Sluis
Route Zuid-Afrika

Tijdens onze eerste rondreis door Zuid-Afrika en Swaziland maakten we kennis met de prachtige natuur, dieren en natuurlijk de vriendelijke bevolking. Onze route bracht ons oog in oog met olifanten, we bekeken de mooiste uitzichten en en werden verliefd. Dit was onze reisroute Zuid-Afrika en Swaziland.  

Reisroute Zuid-Afrika en Swaziland in 2 weken

Johannesburg – 2 nachten

Onze reisroute Zuid-Afrika en Swaziland begint en eindigt in Johannesburg. Hier komen we na een lange reisdag middenin de nacht aan in ons hotel: de Shumba Valley Lodge. Veel tijd om uit te rusten is er niet, want de volgende dag bezoeken we het township Soweto. Het is een indrukwekkende kennismaking met Zuid-Afrika, waar we veel leren over de bijzondere geschiedenis van het land. Op de 2e dag bezoeken we Pretoria, waarna we doorrijden naar onze volgende bestemming: Pilgrims Rest.

Tip: ben je op zoek naar een fijne accommodatie in Johannesburg? Hier vind je mijn 3 favoriete accommodaties.

Pilgrims Rest – 1 nacht

De volgende bestemming is ook een bijzondere plek. We brengen de nacht door in Pilgrims Rest. Een klein voormalig goudzoekers stadje waar de tijd lijkt te blijven stil staan. Nadat het dorp verlaten werd in de jaren ’70 is er namelijk niet veel meer aan het dorp gewijzigd. Het stadje is een fijne tussenstop tussen Johannesburg en het Krugerpark en vanuit het stadje bezoek je ook gemakkelijk de prachtige Panoramaroute.

Kruger National Park – 3 nachten

De volgende dagen staan volop in het teken van wildlife. We gaan namelijk naar het Krugerpark! Overnachten doen we in het Nkambeni Tented Camp, een hele fijne accommodatie vlakbij de Numbi Gate. We starten met een sunset drive, maar doen ook een selfdrive, full day game drive en bushwalk. Het zijn drukke, maar prachtige dagen. We zien de voltallige Big Five en nog zo veel meer. Dit is de plek waar we echt verliefd worden op Zuid-Afrika. Het Kruger is 1 van de grootste en bekendste wildparken ter wereld en mag dan eigenlijk ook niet ontbreken op je reisroute Zuid-Afrika.

Lezen: Inmiddels heb ik het Krugerpark meerdere malen bezocht. In deze handige reisgids Kruger National Park vind je alle info en tips!

Swaziland – 2 nachten

Na het Kruger rijden we door naar Swaziland. Een, voor ons, geheel onbekend land wat ons onwijs weet te verrassen! Wat een mooi en leuk land is dit. We maken kennis met de bevolking in het Matsamo Cultural Village en bezoeken verschillende craft winkeltjes. Wie had gedacht dat je hier zo leuk kan shoppen? Het echte hoogtepunt is het Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier wandelen we tussen de zebra’s, koedoe’s en gnoe’s. We zien bijeneters rondvliegen en genieten van de prachtige natuur. Hier kun je trouwens ook overnachten in een traditionele beehive, helaas zat deze tijdens ons bezoek vol.

Hluhluwe National Park – 1 nacht

Het volgende hoogtepunt van de reis is het Hluhluwe National Park. Een wildpark wat veel minder groot en minder bekend is dan het Kruger, maar zo ontzettend mooi. Het is er groen en heuvelachtig en werkelijk overal is wel iets te zien. We zien hier niet de hele Big Five, maar dat wordt goed gemaakt door de grote groepen giraffen, zebra’s en buffels. Het is een prachtige toevoeging aan onze toch al waanzinnige reis.

Lezen: in deze fotoreportage breng ik het Hluhluwe Imfolozi National Park voor je in beeld.

St. Lucia – 2 nachten

Het plaatsje St. Lucia stelt op zich niet heel veel voor, maar is vooral bekend vanwege 1 bijzonder feit. Hier komen namelijk hele grote aantallen nijlpaarden voor en ze schromen er niet voor om zich ‘s avonds in het dorpje te begeven. Kijk dus niet gek op als je in de avond ineens een nijlpaard bij het zwembad ziet te staan (maar houd wel afstand!), terwijl je aan je cocktail zit te nippen. Maak ook zeker een boottochtje. Je zult versteld staan van de vele nijlpaarden die ziet in het water. Cocktails en nijlpaarden, dat is de combi die je in St. Lucia vind.

Drakensbergen – 3 nachten

De ultieme afsluiter van je reisroute Zuid-Afrika en Swaziland: de Drakensbergen. In dit waanzinnig mooie gebied vind je bergen met namen als het Amphittheatre en Giant’s Castle. Het Royal Natal National Park ligt middenin het gebied en leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeling in Drakensbergen. Vanuit Drakensbergen rijden wij direct door naar de luchthaven van Johannesburg, maar dit zou ik je niet aanraden. De weg is enorm lang en je doet er zo’n 6 uur over. Gebeurt er iets onderweg dan is de kans groot dat je je vlucht mist. Neem liever een extra overnachting in de buurt van Johannesburg.

Tip: ben je benieuwd wat je allemaal kunt doen in dit gebied? In dit blog zet ik de leukste dingen om te doen in Drakensbergen voor je op een rij.

Een paar feitjes op een rij:

Start- en eindpunt: Johannesburg
Vliegduur vanaf Amsterdam: ongeveer 11 uur
Aantal dagen: 15
Aantal kilometers: ongeveer 2000
Tijdsverschil: nee (fijn!)

Heb je langer de tijd dan de genoemde 2 weken? Dan zou je kunnen overwegen om je reis te verlengen met de Garden Route. Deze route loopt van Port Elizabeth naar Kaapstad en is 1 van de mooiste routes ter wereld. Van Durban kun je vliegen naar Port Elizabeth, maar je kunt ook overwegen om er via Lesotho naartoe te rijden. Voor deze route heb je ongeveer een week nodig.

Wat vind je van onze reisroute Zuid-Afrika & Swaziland?

Ook lezen:

8 comments

Laura 1 mei 2016 - 12:22 pm

O, fantastisch! Alvast heel veel plezier. Ik heb er een jaar gewoond en ben vorige maand terug geweest. Wat was het weer waanzinnig <3!

Reply
elisavandersluis 1 mei 2016 - 4:59 pm

Gaaf dat je er gewoond hebt! Tot nu toe bevalt het hier in ieder geval prima, echt een gaaf land!

Reply
Marcella 1 mei 2016 - 8:41 pm

Wat leuk om te zien wat je de komende weken gaat zien & doen in Zuid – Afrika en Swaziland! Ik ben erg benieuwd naar je foto’s, ik kijk uit naar het geweldige wildlife! Veel reisplezier!

Reply
elisavandersluis 2 mei 2016 - 8:09 pm

Ik hoop binnenkort een goede wifi verbinding te hebben zodat ik een update op de site kan plaatsen, tot nu toe lukt het niet om in te loggen. Maar het is hier echt schitterend, een hele ervaring!

Reply
Anne - Ditisanne.nl 24 oktober 2016 - 3:15 pm

Heel gaaf! We willen volgend jaar dit rondje ook gaan doen dus ik ga snel verder lezen in je verslagen!

Reply
elisavandersluis 25 oktober 2016 - 3:15 pm

Wat gaaf! Ben benieuwd hoe je het gaat vinden, het is echt een waanzinnig mooi land om doorheen te reizen.

Reply
Marieke 7 januari 2019 - 4:26 pm

Hoi!
Ik ga precies ook deze route doen, heb je ergens een meer gedetailleerde route beschrijving staan? Ik vind dit alvast niet onmiddellijk terug

groejtes

Reply
Elisa van der Sluis 9 januari 2019 - 10:11 pm

Hoi Marieke, nee helaas niet. Ik ga dit artikel wel aanpassen binnenkort, maar mijn route was als volgt: Johannesburg (2 nachten) – Pelgrims Rest (1 nacht) – Kruger (3 nachten) – Swaziland (2 nachten) – Hluhluwe NP (1 nacht) – St. Lucia (2 nachten) – Drakensbergen (3 nachten) – Johannesburg (avondvlucht). Hopelijk heb je er iets aan!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More