Home TipsGadgets Review: Protest ski-jas voor dames

Review: Protest ski-jas voor dames

by Elisa van der Sluis
Protest ski-jas

Het kiezen van een goede en mooie winterjas kan best lastig zijn. En met het oog op mijn reis naar Schotland deze winter had ik echt een goede winterjas nodig. Dat ik een ski-jas van Protest mocht uittesten kwam dus maar wat goed uit. In dit blog lees je mijn uitgebreide review over de jas die ik uitkoos.

Deze winter ga ik voor de tweede maal naar Schotland en als ik 1 ding heel zeker weet van Schotland, dan is het dat een goede weerbestendige winterjas geen overbodige luxe is. Nu heb ik natuurlijk wel een winterjas, maar dit is eerder een mantel. Mooi, maar met slecht weer heb je er eigenlijk niets aan. Vaak hebben goede weerbestendige jassen een te sportieve look naar mijn zin en een wintersporter ben ik nu eenmaal niet. Zo’n jas verdwijnt bij mij dus in de kast. Toen ik werd benaderd om een Protest ski-jas uit te proberen was ik in eerste instantie dan ook wat terughoudend. Maar toen ik de collectie zag viel mij direct op dat het geen standaard ski-jassen zijn. Mijn oog viel al snel op de roze ribstof jas met de naam “Cutie”. Een leuke jas, die ook nog eens weerbestendig is. Kan het dan toch?

Protest ski-jas voor dames

Mijn eisen voor een goede winterjas waren dus vrij simpel: hij moet er leuk uitzien, niet te sportief en hij moet weerbestendig zijn. De Protest ski-jas Cutie voldoet zeker aan deze eisen. De jas is voorzien van 10K waterbestendigheid en heeft getapete naden, wat garandeert dat hij waterbestendig is. Daarnaast heeft de jas 10g ademend vermogen en ventilatieritsen onder de armen. Zo wordt transpiratievocht afgevoerd, terwijl er dus geen water naar binnen komt. Fijne details als een vakje voor je skipas en een speciale zak om je skibril op te bergen maken het helemaal af qua comfort.

Qua functionaliteit zit het dus helemaal goed met deze jas, maar het oog wil natuurlijk ook wat. De jas heeft een oudroze kleur. Een verrassende kleur, maar weer eens iets anders dan het eeuwige zwart. De ribstof en met teddybont gevoerde kraag geven de jas een toffe eigentijdse streetlook. Hoewel het een echte ski-jas is, is hij zeer geschikt voor allerlei andere activiteiten tijdens de koude winterdagen. Ik heb hem natuurlijk nog niet met echt winterweer kunnen uittesten, maar ik ben ervan overtuigd dat ik veel plezier ga hebben van deze jas. Met het oog op mijn trip naar Schotland ben ik er in elk geval erg tevreden mee.

winterjas reizen Protest

ski-jas wintersport

De jas die ik draag kost €179.99 en je vind hem in de webshop van Protest.

Protest sportswear: fashion van eigen bodem

Protest is een van oorsprong Nederlands merk en werd destijds opgericht door een groep snowboarders. Sinds 1993 ontwerpt het merk sportswear die de laatste trends op het gebied van mode weerspiegelt, met een ongelofelijk oog voor detail op het gebied van functionaliteit. Naden, borduursels en steeksels zijn allen goed afgewerkt. Het geeft de collectie een luxueuze look, maar tegen een betaalbare prijs. En dat vinden we fijn!

De wintercollectie bestaat voor dames vooral uit kleurrijke wintersportoutfits. Zo komen dieren- en bloemenprints voorbij, maar ook te gekke kleuren als rood en roze. De eigentijdse look zorgt ervoor dat de dames ski-jassen niet alleen geschikt zijn voor wintersport, maar ook geliefd voor de koudere Hollandse dagen. Voor de heren bestaat de collectie ski-jassen deze winter o.a. uit trendy parka’s en ski-jassen met een retro en streetlook. Stoer, eigentijds en fuctioneel. Om de outfit helemaal compleet te maken zijn er ook toffe bijpassende skibroeken te vinden voor zowel dames als heren. Een ding is zeker: met deze outfits schitter je op de piste!

Protest_FW1920_Women_25

Protest_FW1920_Women_16

Disclaimer: In dit artikel noem ik artikelen welke gesponsord zijn. Ik deel echter niets anders dan mijn eigen mening.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More