Home ReisinspiratieBijzonder overnachten Accommodatie Ontario: Rockport Boathouse Country Inn

Accommodatie Ontario: Rockport Boathouse Country Inn

by Elisa van der Sluis
Rockport boathouse inn

Op zoek naar een toffe accommodatie in Ontario, Canada? Het Rockport Boathouse Country Inn ligt in 1 van de mooiste regio’s van deze provincie. Het historische hotel bevindt zich recht in het hart van de Thousand Islands, een schitterend gebied bestaande uit honderden kleine eilandjes.

Geschiedenis

Het Boathouse Country Inn werd gebouwd in 1830. De accommodatie diende vroeger als winkel, handelspost, postkantoor en uiteindelijk dus als hotel. De geschiedenis van het plaatsje Rockport gaat meer dan 200 jaar terug, toen de Schotse en Ierse kolonisten voor het eerst naar dit gebied kwamen. In Rockport zijn nog diverse andere historische gebouwen te vinden, waaronder de General Store en de Cornwall’s Pub. Een geweldige plek waar geschiedenis en natuur mooi samenkomen.

Het hotel

De historische sfeer van het hotel is door de jaren heen goed behouden gebleven. Toch zijn de kamers van alle gemakken voorzien. Iedere kamer is onder andere voorzien van airconditioning, een flatscreen, koffiemachine en koelkast. Zelf sliep ik in een waterside room, vanaf het balkon had ik een fantastisch uitzicht over de St. Lawrence River en de mooie groene omgeving. De waterside rooms zijn de voordeligste kamers, maar kosten nog steeds zo’n 125 dollar per nacht. Niet echt goedkoop, maar het is het geld zeker waard!

Accommodatie

Omgeving

Naar Rockport ga je vooral om de Thousand Islands te ontdekken. De prachtige eilandjes, sommigen bewoond en sommigen onbewoond, zijn een ware must see. Vanuit Rockport worden verschillende boottochtjes aangeboden, variërend van 1 uur tot een halve dag als je ook Boldt Castle wilt bezoeken. Hou er wel erg in dat je voor Boldt Castle een geldig ESTA document moet hebben, het ligt namelijk in de Verenigde Staten van Amerika. In Rockport zelf kun je heerlijk wandelen langs de mooie gebouwen, maar je kunt ook een fiets huren om de mooie omgeving te ontdekken.

Meer lezen: het Thousand Islands District


Mocht je een reis naar Ontario, Canada op de planning hebben staan, kan ik niet anders dan je aan te raden om hier te overnachten. Zowel de omgeving als het hotel zijn een absolute must om te bezoeken!

Voor meer informatie ga je naar de site van het Bouthouse Country Inn.

Ook lezen:

2 comments

Rowan 27 mei 2016 - 8:29 pm

Wat een mooie foto’s! Lijkt mij heerlijk om hier te verblijven! Canada staat sowieso heel hoog op mijn bucketlist, ik ga je artikel dus zeker even opslaan!

Reply
elisavandersluis 28 mei 2016 - 12:27 am

Leuk en dank je! Als je er naartoe ben ik echt benieuwd hoe je het vond, dus laat het me weten!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More