Home BestemmingenAfrikaTunesië Sousse

Sousse

by Elisa van der Sluis

Heel lang geleden (ok relatief gezien niet zo heel lang maar toch) toen ik nog een stukje jonger was, het vakantiebudget nog niet heel toereikend was en de camera vooral goedkoop moest zijn, maakte ik één van mijn eerste “verre” reizen. De bestemming? Sousse, Tunesië.

Nadat ik talloze reisgidsen had doorgebladerd, goeie oude tijd, kwam ik tot de conclusie dat Tunesië alles had wat ik zocht. Mooie stranden, blauwe zee, veel mogelijkheden voor uitstapjes en het was vooral goedkoop. Maanden telde ik af naar mijn vakantie, ik was zo nieuwsgierig naar het land en wat ik allemaal zou meemaken.

In Tunesië genoot ik met volle teugen. Regelmatig lag ik aan het strand of bij het zwembad te genieten van het zonnetje, natuurlijk onder het genot van een lekker drankje.
Maar ik was ook nieuwsgierig naar het land zelf. Ik maakte uitstapjes naar het plaatsje Port el Kantaoui, bezocht de souk in Sousse en ik ging naar de lokale markt.
Het hoogtepunt van deze vakantie was toen ik ging paardrijden in de woestijn. Aan het begin van de tocht kreeg iedereen een hoofddoekje, als bescherming tegen het zand en de felle zon, wat voor hele charmante foto’s zorgde. Mijn paardje bleek ook nog wel in te zijn voor een grapje. Waar heel de groep rechtsaf sloeg, ging mijn paard in galop achter een ezeltje aan. Het duurde even, maar uiteindelijk gingen paard en ezel toch maar gewoon met de rest van de groep mee.

Het enige wat mij tegen is gevallen tijdens deze vakantie, waren de zeer opdringerige verkopers. Overal probeerden mensen je iets aan te smeren, rustig kijken was werkelijk waar onmogelijk. Als ik maar een blik op een tas wierp, had ik er voor ik het wist 4 om mijn arm hangen. Ik ging dan ook naar huis met best veel souvenirs, waarvan ik achteraf mezelf afvroeg waarom ik het eigenlijk gekocht had.

Op de opdringerige verkopers na, was het een heerlijke vakantie en ik denk er nog regelmatig met een glimlach aan terug. En zo was de reislust aangewakkerd. Ondertussen is er niet heel veel veranderd, ik reis weliswaar iets verder, maar maak nog steeds graag cheesy uitstapjes en kan nog steeds maanden uitkijken naar een vakantie!

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More