Home BestemmingenAziëJapan Spectaculaire treinreis in Japan: van Nagoya naar Takayama

Spectaculaire treinreis in Japan: van Nagoya naar Takayama

by Elisa van der Sluis
Treinreis Nagoya Takayama Japan

Ga jij met de trein rondreizen door Japan en ben je op zoek naar een mooie reisroute? De trein van Nagoya naar Takayama biedt een panoramisch uitzicht over het Japanse platteland en de Japanse Alpen. Deze spectaculaire treinreis in Japan wil je niet missen!

Japan staat bekend om het uitzonderlijk goede netwerk van treinen. Reizen per trein is niet alleen snel en efficiënt, het is ook nog eens comfortabel. Een heerlijke manier van reizen en een goede manier om van het landschap en de natuur in Japan te genieten. Toen ik hoorde van de Limited Express Wide View Hida (het is inderdaad nogal een mond vol) wist ik dat deze treinreis niet op onze route mocht ontbreken. De route die deze trein aflegt staat namelijk bekend om de schilderachtige uitzichten over het landschap en is dus een mooie manier om naar Takayama te reizen.

De treinreis: van Nagoya naar Takayama

Vanuit Hakone reizen we met de supersnelle Shinkansen naar het station van Nagoya. Eenmaal daar hebben we niet heel veel tijd om over te stappen, slechts 4 minuten en we staan helemaal aan de andere kant van het station. Gelukkig is zo ongeveer alles in Japan superefficiënt en 3 minuten later staan we op het punt om op de Limited Express Wide View Hida trein te stappen. De trein zelf is trouwens niet heel bijzonder, maar is wel voorzien van gigantische ramen over de hele lengte om je het beste uitzicht te bieden. De trein is niet puur op toeristen gericht, Japanners zelf reizen er ook mee. Dat zorgt meteen voor een grappig contrast, want terwijl wij enthousiast zijn over de gigantische ramen schuiven de Japanners snel de gordijnen dicht. Tsja, verschil moet er wezen.

Treinreis Hida wide view

Even later begint de trein te rijden en hobbelen we richting Gifu. Het eerste deel legt de trein in zijn achteruit af en is niet bijzonder spectaculair. We rijden door Nagoya en verschillende voorsteden. Zo’n 20 minuten later zijn we in Gifu en draait de trein om zodat we de rest van de rit vooruit rijden. Eenmaal buiten Gifu verandert het landschap snel. Druk bevolkte steden maken plaats voor weilanden en akkers. Hier en daar zien we rijen bloeiende kersenbomen en ondanks de bewolking is het een mooi gezicht.

Echt spectaculair wordt het halverwege de treinreis. De weilanden en akkers verdwijnen en de eerste bergen komen te voorschijn. De zon breekt door de wolken. Een rivier stroomt tussen de beboste bergen door. Het is adembenemend mooi. Af en toe passeren we een dorpje, maar het grootste deel van de reis bestaat uit bergen, bergen en nog eens bergen. Zo hobbelen we rustig door tot we aankomen in Takayama.

Japanse Alpen treinreis

Japanse Alpen

Over de Limited Express Wide View Hida

De trein heeft een vrij bijzondere en lange naam en valt eigenlijk in drie stukken op te breken. Limited express omdat hij slechts een paar keer per dag rijdt. Wide View vanwege de grote ramen en uitzichten en Hida naar de historische Hida regio. Als je een JR pass hebt kun je hem gewoon gebruiken in deze trein. Een los kaartje kost zo’no’n 6000 yen. De totale reisduur van Nagoya naar Takayama neemt 150 minuten in beslag, maar de tijd vliegt voorbij. Je kunt de treinreis ook in omgekeerde route, van Takayama naar Nagoya, doen. Ideaal als je vanuit de Japanse Alpen door wilt reizen naar Kyoto en Osaka.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More