Home BestemmingenEuropaFrankrijk Star Wars in Disneyland Parijs – Legends of the Force

Star Wars in Disneyland Parijs – Legends of the Force

by Elisa van der Sluis
Star Wars in Disneyland Parijs

Ook dit jaar keert het Star Wars seizoen terug in Disneyland Parijs. Tijdens Star Wars – Legends of the Force kun je jezelf helemaal onderdompelen in de galactische wereld van de beroemde filmreeks. Ik bezocht Disney tijdens het openingsweekend van Legends of the Force.

Star Wars in Disneyland Parijs

The saga continues” – Sinds Disney in 2012 de rechten van de Star Wars franchise overkocht van Lucasfilm springt het flink in op de hype rondom de films. Zo kwam er een nieuwe trilogie, waarvan het laatste deel eind dit jaar in de bios te zien is en er werden een aantal losse delen uitgebracht. In de Amerikaanse Disney parken verschijnt het nieuwe themaland Galaxy’s Edge en de hoeveelheid aan merchandise is ongekend. Ook Disneyland Parijs gaat mee in de hype met diverse attracties en shows. Daarnaast is halverwege 2018 ook bekend geworden dat ook in DLP het themadeel Galaxy’s Edge gebouwd zal worden. Een slimme zet, want als er 1 filmreeks een gigantische hoeveelheid fans heeft dan is het wel Star Wars en die fans kunnen hun hart vanaf nu ophalen in de parken.

Stormtroopers Disneyland Parijs

Star Wars attracties in Disneyland Parijs

Hoewel het nog even wachten is op Galaxy’s Edge (verwacht tussen 2021 en 2026) zijn er ook nu al een aantal Star Wars attracties te vinden in Disneyland Park. Space Mountain is in een nieuw jasje gestoken en heet tegenwoordig Hyperspace Mountain. Met lightspeed wordt je de ruimte in gelanceerd, waarna je terecht komt in een gevecht tussen X-Wings, TIE-fighters en Star Destroyers. Ook Star Tours heeft een nieuw jasje gekregen. Aan boord van de Starspeeder 1000 maak je een 3D ruimtereis naar bekende planeten uit de saga. Er zijn maar liefst 60 verschillende missiecombinaties, waardoor de ervaring eigenlijk altijd anders is. Ook komen beelden uit de laatste film, The Last Jedi, voorbij.

Star tours attractie Disney

Legends of the Force – A celebration of Star Wars

Production Courtyard in Hollywood Studios vormt het epicentrum van al het entertainment rondom Legends of the Force. Er staat een groot podium wat helemaal in de stijl van de films is gebouwd. Stormtroopers gaan dagelijks op patrouille om de rebellen onder de bezoekers te ontmaskeren, terwijl je op de achtergrond de bekende klanken uit de films hoort. Bij verschillende standjes kun je leuke merchandise kopen en haal je iets te snacken, zoals koeken in de vorm van TIE-fighters.

Bekijk hoe Stormtroopers door het park marcheren

Meerdere keren per dag vind er een mars plaats in het park. Tijdens de Imperial March marcheert een patrouille stormtroopers voorbij onder leiding van Darth Vader, die we natuurlijk kennen uit de eerdere films. De nieuwe films komen aan bod tijdens de First Order March, waarbij captain Phasma de stormtroopers aanvoert. Beiden vinden meerdere keren per dag plaats en worden zowel in het Engels als Frans opgevoert.

First Order March

Legends of a Galaxy Far, Far Away

De minishow Legends of a Galaxy Far, Far Away wordt meerdere keren per dag vertoond. Tijdens de show worden op de grote schermen bij het podium stukjes uit de film vertoond onder begeleiding van de bekende filmmuziek. Ook komen diverse bekende karakters het podium op, zoals Darth Vader, Kylo Ren en C-3PO. Nieuw toegevoegd aan de show dit jaar zijn Boba Fett en BB8. Vooral de laatste vind ik erg leuk!

show Legends of the Force

Star Wars: a Galactic Celebration

Het echte hoogtepunt van het seizoen is de show rond sluitingstijd van het park. Echt alles wordt uit de kast getrokken om je nog even mee te nemen naar de wereld van Star Wars. Bekende karakters maken hun opwachting op het podium, er zijn speciale effecten en vuurwerk. Vooral de projecties op de Tower of Terror zijn ontzettend mooi gedaan en voegen echt iets toe aan de show. Het beste zicht heb je trouwens vanaf halverwege Production Courtyard, wij stonden voor het mooie net iets te ver vooraan. Mocht de pret overigens niet drukken.

a galactic celebration 1

a galactic celebration 2

Ontmoet Chewbacca en Darth Vader

Disney zou Disney niet zijn als je niet ook met een paar van je favoriete karakters op de foto kon gaan. In Disneyland Park kun je bij Starport (achter Space Mountain) op de foto met Darth Vader. Het is een interactieve Meet and Greet, die zelfs leuk is als je geen fan bent. Gewoon omdat het enorm goed is opgezet. Een toffe toevoeging aan Legends of the Force is dat je op de foto kunt met Chewbacca, die je met open armen ontvangt op de Millennium Falcon. Ook Chewie is te vinden op Production Courtyard (naast Stitch).

Meeting Chewbacca

Kortom: Disney is goed op weg om de fans van de saga een mooie galactische ervaring te bieden. Ook voor kinderen die de films niet kennen zijn de shows, parades en attracties een zeer toffe toevoeging.

Legends of the Force is tot en met 17 maart te zien in Hollywood Studios in Disneyland Parijs. De attracties en meeting met Darth Vader zijn het hele jaar door te zien in Disneyland Park.

TIP: combineer je Disneyland Parijs met een stedentrip naar de stad van de liefde? Milou heeft de leukste wijken in Parijs voor je op een rij gezet, inclusief fijne hotel tips!

Meer zien van Legends of the Force in Disneyland Parijs? Ik maakte dit filmpje! Vergeet hem niet op HD te zetten.

En omdat een trip naar Disneyland al genoeg kost vind je hier een aantal tips over hoe je zo goedkoop mogelijk naar Disneyland kunt gaan.

May the force be with you!

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More