Home BestemmingenAfrikaZuid-Afrika Sunsetdrive in het Krugerpark

Sunsetdrive in het Krugerpark

by Elisa van der Sluis
natuur-krugerpark

Het Krugerpark. Een onwaarschijnlijk mooie plek vol wildlife. Een droom voor velen en eigenlijk een must see voor natuur- en wildlifefanaten. Wij waren vier volle dagen in dit wereldberoemde wildpark. Het waren dagen vol avontuur, bijzondere ontmoetingen met wilde dieren en ongerepte natuur. In deze blog vertel ik je over de sunsetdrive die wij op de eerste dag maakten.

In het Krugerpark kan je aan verschillende vormen van safari deelnemen en wij deden er natuurlijk ook een aantal. Zo schreef ik eerder al over onze gamedrives en de toffe bushwalk die we maakten. Op onze eerste dag gingen we voor de sunsetdrive. De naam zegt het al, het is een gamedrive tijdens zonsondergang.

Onze sunsetdrive in het Krugerpark

Rond een uur of vier in de middag vertrokken we met een jeep en ranger het park in. Enthousiast turen we in de verte, op zoek naar dieren. Dit was het moment waar we al maanden naar uit keken. Al snel werden we beloond met een groepje impala’s, prachtige diertjes om te zien.

impala sunsetdrive

Daarna werd het wat stil in het park, geen dier meer te bekennen. Het geeft niet, want de natuur was werkelijk prachtig. We weken van het de geasfalteerde weg af om off road te gaan rijden. Hier leerden we ook wat de African massage inhield, dan is de weg zo slecht dat je alle kanten op wordt geschud.

Toen de zonsondergang begon in te zetten, spotten we nog een paar wrattenzwijnen. Even bleven ze staan, keken ons nieuwsgierig aan, om vervolgens in de bosjes te verdwijnen. Als kers op de taart zagen we een olifant drinken uit een meer. De eerste olifant die ik in het wild zag!

olifant sunsetdrive

Toen, in the middle of nowhere, zette de ranger de jeep aan de kant. Tijd om uit te stappen en van de zonsondergang te genieten! Er was letterlijk niets om ons heen, enkel stilte, rust en de natuur. We bleven een tijdje staan, dronken een glaasje Amarula en keken naar de ondergaande zon. Nadat de zon compleet was ondergegaan reden we verder door het park, de duisternis in.

zonsondergang-1

We zagen werkelijk niets dan de duisternis. Twee grote lampen werden uitgereikt, als er oogjes weerkaatsten wist je dat er iets zat. Onze zintuigen begonnen spelletjes te spelen. Ineens hoorden we van alles en roken we vreemde indringende geuren. Op een zeker moment weerkaatsten er inderdaad ogen in het licht.

We bleken middenin een kudde buffels te staan, niet de meest veilige plek om een jeep stil te zetten. De ranger wachtte even af of de dieren rustig bleven en wilde verder rijden tot er plots een nijlpaard midden op de weg stond. Stilletjes keken we toe en wachtten we rustig tot het nijlpaard van het pad af was en reden terug naar ons kamp.

jeep sunsetdrive

Ga je ook een sunsetdrive doen? Hier zijn een paar dingen om rekening mee te houden:

– Hoe warm het overdag ook is, ’s avonds koelt het enorm af. Neem warme kleding mee. Ook bij ons waren er een paar die spijt hadden dat ze dat nou net niet hadden gedaan.
– Smeer je in met DEET, het stikt er van de beestjes.
– vergeet natuurlijk je fototoestel niet
– de sunsetdrive duurt van 16.00 tot 20.00 hou daar rekening mee met reserveren van je tafel bij het avondeten (als je in een tented camp slaapt).

Heb jij wel eens een sunset drive gedaan?

Ook lezen:

5 comments

Rowan 23 oktober 2016 - 1:17 pm

Dit lijkt mij echt een hele mooie en bijzondere ervaring! Dit is nog eens een geweldige plek om de zon onder te zien gaan! Wauw!

Reply
elisavandersluis 25 oktober 2016 - 3:15 pm

Dit mag je gewoon niet missen als je er ooit naartoe gaat, zo onwijs leuk! 🙂

Reply
Marcella Molenaar 15 november 2016 - 8:56 pm

Wat een onwijs gave ervaring Elisa! Lijkt me bijzonder, om glimmende oogjes in het donker te spotten. Ook wel een beetje eng 😉 Mooie zonsondergang!

Reply
elisavandersluis 18 november 2016 - 12:07 pm

Was echt geweldig! Vond vooral het moment dat we tussen de buffels stonden een beetje eng. Het blijven toch wilde dieren en je weet nooit wat ze gaan doen. Gelukkig viel het allemaal mee. Die oogjes spotten is heel bizar, je beseft je heel goed dat je niet alleen bent 😉

Reply
Judith | Worldwife.nl 24 september 2017 - 7:50 pm

Ben zo benieuwd naar het Krugerpark! Ook naar de rest van Zuid-Afrika overigens 🙂
Als je zegt het koelt af en zorg voor warme kleren zijn een sweater en een (tussen)jas dan warm genoeg? Of moet ik meer denken aan een trui, vest, winterjas, muts, sjaal en handschoenen?

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More