Home BestemmingenNoord AmerikaVerenigde Staten Busch Gardens in Tampa, Florida

Busch Gardens in Tampa, Florida

by Elisa van der Sluis
Bush Gardens 1

Busch Gardens in Tampa Bay is 1 van Florida’s pretparken die je gewoon moet bezoeken. Dit pretpark / dierentuin is niet alleen ontzettend mooi opgezet, het bevat ook diverse spectaculaire attracties. Hier zijn mijn tips voor een bezoek aan Busch Gardens, Florida.

Over Busch Gardens

Busch Gardens opende zijn deuren in maart 1959 in Tampa Bay. Destijds bestond het park uit een bierproeverij en een vogeltuin. In 1965 opende de Serengeti Plains, een gebied van zo’n 26 hectare waar dieren vrij rondlopen. Iets soortgelijks herken je wellicht van ons eigen Safaripark Beekse Bergen. Later volgden diverse andere delen en werden ook verschillende attracties toegevoegd. Inmiddels is het een volwaardige dierentuin / pretpark van zo’n 135 hectare groot. Het park is opgedeeld in de volgende delen, allemaal met een Afrikaans thema:

  • Egypt
  • Congo
  • Birds Garden
  • Jungala
  • Morocco
  • Nairobi
  • Pantopia
  • Cheetah Hunt Garden
  • Sesame Street Safari of Fun
  • Stanleyville

Wat ik persoonlijk heel prettig vond is dat alle dierverblijven groot zijn opgezet en er voor alle leeftijden wel iets te doen is. Zo is Sesame Street Safari of Fun erg leuk voor de allerkleinsten en zijn thrillrides als Sheikra en Tigris heel tof voor tieners en volwassenen.

Een dag in Busch Gardens

Busch Gardens is gemakkelijk in 1 dag te bezoeken. Zelf bezocht ik het park vanuit St. Pete’s Beach, maar je kan ook makkelijk vanuit Orlando op en neer rijden. Ik besloot als eerste een paar van de thrillrides te doen en pas later de dieren te bekijken, vooral omdat ik verwachtte dat de rijen zouden toenemen. Sheikra was als eerste aan de beurt. Deze rollercoaster neemt je mee naar een behoorlijke hoogte, waar je vervolgens in een hoek van 90 graden naar beneden hangt en los wordt gelaten. Ik kan je vertellen: hierna is iedere andere attractie peanuts.

Bush Gardens 2

Andere aanraders zijn Congo River Rapids (wildwaterbaan), Kumba (rollercoaster) en de Skyride (panoramische uitzichten o.a. over de Serengeti Plains). Na diverse attracties te hebben bezocht, wandelde ik op mijn gemak door de diverse dierenverblijven. Een echte aanrader vind ik de Birds Garden waar verschillende prachtige vogels rondvliegen. Van kleurrijke ara’s en parkieten tot struisvogels en flamingo’s. Bang zijn de meeste niet, vooral de parkieten komen zonder pardon op je zitten. Mijn andere favoriet is de Serengeti Plains. Het doet erg veel denken aan Beekse Bergen, maar dan wat groter. Je kan er met een treintje doorheen, met de skyride of gewoon wandelend.

Bush Gardens 3

Hoe kom je in Busch Gardens?

Het makkelijkste is om een nachtje in Tampa te verblijven, vooral als je het park in de zomer bezoekt. Normaal is het park open van 10.00 tot 18.00, maar in de zomer wil het park nog wel eens langer open blijven. Kom je vanuit Orlando dan is het zo’n anderhalf uur rijden via de I-4 West. Vanuit St Petes Beach / Treasure Island is het ongeveer 3 kwartier rijden via de I-275 North. Het adres is 10165 N Mc Kinley Drive Tampa, FL 33612.

Ga jij ook naar Florida?

Inmiddels maakte ik meerdere malen een roadtrip door Florida en heb dan ook al aardig wat gezien van de Sunshine State. In 2018 reed ik deze route in twee weken en in 2010 verbleef ik drie weken in Florida. Qua pretparken om te bezoeken vind ik Universal Studios in Orlando met natuurlijk de Wizarding World of Harry Potter een echte aanrader. De mooiste stranden vind je aan de westkant. Hier zijn plaatsen als Sanibel Island, Naples en St Petes Beach / Treasure Island bijzonder fijn om te verblijven. Een echte must zijn de Florida Keys in het zuiden. Deze kleine eilandjes worden verbonden door diverse bruggen over zee. Er hangt een heerlijke sfeer en er zijn diverse mooie en leuke plekken om te bezoeken. Hier vind je al mijn artikelen over de USA.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt in augustus 2019.

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More