Home TipsPersoonlijk Terugblik: Juli 2018

Terugblik: Juli 2018

by Elisa van der Sluis
juli 2018

Het is alweer even geleden sinds ik een maandelijkse terugblik plaatste, de laatste is namelijk van februari. Inmiddels zijn we 5 maanden verder, gebeurde er aardig wat in de tussentijd en is het dus hoog tijd voor een nieuwe update.

Waarom ik een poosje geen update plaatste

Normaal vind ik het altijd leuk om te vertellen wat mij zoal bezig houdt wanneer ik niet op reis ben. De afgelopen maanden had ik daar echter even geen behoefte aan en dat had een vrij simpele reden. Ik had namelijk een burn out. Eind februari schreef ik al dat ik overspannen thuis was komen te zitten, maar een paar weken later bleek het toch om een burn out te gaan. Ik was compleet opgebrand en had even nergens geen energie meer voor. Om daar uit te komen moest ik weer even terug naar de basis. Van alles. Ik moest uitzoeken wat ik wilde, wat ik leuk vond (en vooral wat niet) en bovenal moest ik leren om grenzen te stellen. Dat heb ik overigens niet in mijn eentje uitgevogeld, ik heb daar therapie voor gehad.

Misschien heb je ook wel gemerkt dat ik niet meer zo regelmatig blog als voorheen. Dat is niet omdat ik het niet meer leuk vind om te bloggen, maar het begon als een moeten te voelen. In plaats van te schrijven omdat er op woensdag een blog online moet komen, schrijf ik nu wanneer ik er zin in heb. Dat voelt voor mij goed en geeft mij meer vrijheid. Misschien dat er in de toekomst weer meer regelmaat in komt. Op het moment ben ik nog volop bezig met herstellen en vind ik dat prioriteit nummer 1.

Genoeg over de minder leuke dingen, tijd voor de maandelijkse terugblik!

Waar was ik?

– Begin juli gingen we een week naar Estland. We brachten een paar dagen door in de hoofdstad Tallinn en huurden een auto om nog een paar dagen in de rest van het land op ontdekking te gaan. Dit land is een echte aanrader als je op zoek bent naar een mooie bestemming vol natuur die nog niet overlopen wordt door toeristen. Alles over de route en de plekken die we bezochten lees je in Roadtrip Estland: route, tips & inspiratie.

– Het strand. Ik ben dol op de zomer en bezoek dan ook regelmatig het strand. Al was het daar met de temperaturen van de afgelopen weken soms ook niet te harden.

Happy moments

– We hebben de tuin opgeknapt. Dat was hard nodig en ondanks het warme weer besloten we er toch voor te gaan. Het resultaat mag er zijn, met 2 fijne zitplekjes en heel veel groen.

– De nieuwe tuin moest natuurlijk worden ingelijfd en dus gaven we een BBQ. Met dit weer was dat helemaal niet zo’n slecht idee.

– De afgelopen maand bezochten ruim 3.500 unieke bezoekers mijn site. Dat is weer een nieuw record!

– We planden onze route door Florida. We hebben slechts 13 dagen, dus een beetje planning is wel prettig. Natuurlijk bezoeken we een paar pretparken, maar we gaan ook naar the Everglades en the Florida Keys! Binnenkort zal ik onze reisroute plaatsen.

– We gingen een avondje uit eten bij ons favoriete Maleisische restaurant.

– Mijn schoonouders hebben een kitten. Echt een lief ding, met supergrote oren. Zo leuk om mee te spelen.

Unhappy moments

– mijn katten mogen niet naar buiten, omdat er 1 blind is en de ander ook niet zoveel ziet, maar ze mogen wel in de tuin. Helaas hebben ze het gat in de heg ontdekt waardoor er 2 ontsnapten. Gelukkig hadden we ze zo weer te pakken.

– ik ben al 2 maanden bezig om boven de deurposten te verven. Iets wat met dit weer geen doen is, dus ligt het om de haverklap stil.

– Hoewel ik dol ben op de zomer, kunnen die warme nachten me even gestolen worden.

Instagram Top 3

Een top 3 vol met foto’s uit Estland!

Nr. 3 – wandelpad in Lahemaa NP

Nr. 2 – Russische kerk in Tallinn

Nr. 1 – Het uitzicht over Old Town Tallinn

Mijn favorieten de afgelopen maand

– het nieuwe seizoen van Orange is the new black staat op Netflix. Ik vind dit zo’n heerlijke serie om naar te kijken!

– Ik had al een poosje een account op Pinterest, maar de afgelopen maand ben ik het echt actief gaan gebruiken. Het is niet alleen leuk, maar ook superhandig. Ook kun je nu iedere blog die ik plaats zelf pinnen d.m.v. de pin it button onderaan het artikel. Gebruik jij Pinterest? Mijn account vind je hier: Lies rond de wereld.

Een hele fijne augustus en laat me weten hoe jouw maand was!

Ook lezen:

12 comments

Michal | Reiswijzer kids&co 3 augustus 2018 - 7:31 pm

Balen die burn out. Dan heb je niet zoveel keuze dan jezelf prio 1 te maken. Ik ben ook minder gaan bloggen toen het privé allemaal niet zo lekker liep. Die druk van ‘moeten publiceren’ kon ik er niet bij hebben. Dus herkenbaar… Sterkte met je herstel (goed dat je hulp gezocht hebt). En leuke dingen blijven doen (als moest ik me daar soms toe zetten) helpt echt!

Reply
Elisa van der Sluis 5 augustus 2018 - 11:03 pm

Klopt inderdaad, uiteindelijk ben je zelf toch het belangrijkste. Wat rot dat je ook zoiets hebt meegemaakt. Gaat het nu weer goed?

Reply
Co | Op reis met Co 3 augustus 2018 - 8:35 pm

Heel begrijpelijk! Ik heb het een paar jaar geleden ook meegemaakt, goed op jezelf passen en naar jezelf luisteren. Goed om te horen dat je weer opknapt En mocht je nog tips voor Florida nodig hebben dan weet je me te vinden

Reply
Elisa van der Sluis 5 augustus 2018 - 11:04 pm

Jij ook al? Wat rot om te horen, wel blij dat het nu weer goed gaat. Ik heb je blog al helemaal uitgeplozen de afgelopen tijd. heerlijk om inspiratie op te doen! 🙂

Reply
Bert 4 augustus 2018 - 5:42 am

Een burn-out , een barbecue in je ‘nieuwe’ tuin , en naar Florida binnenkort

Reply
Elisa van der Sluis 5 augustus 2018 - 11:04 pm

Ja, het was een hectische tijd 😉

Reply
Yvonne 5 augustus 2018 - 12:34 am

Fijn dat t langzaamaan weer de goede kant op gaat! En ik denk dat bloggen wanneer je zin hebt een heel goed plan is. Zelf ben ik op dit moment terug gegaan van 3 naar 2 naar momenteel 1 keer per week. Het moet wel leuk blijven allemaal. Geniet van de mooie dingen Elisa!

Reply
Elisa van der Sluis 5 augustus 2018 - 11:05 pm

Dank je wel Yvonne voor je lieve reactie :-). Wat je zegt klopt, het moet wel leuk blijven. Is ook niet dat het enkel door het bloggen komt hoor, speelde nog veel meer. Maar het is fijn om even terug naar de basis te gaan.

Reply
Ann l wANNderful - reisblog 5 augustus 2018 - 4:36 pm

Komt wel in orde allemaal, goed bezig hoor! En wij waren in april in de Everglades en de Keys. Heb ik van genoten! Leuk vooruitzicht voor jullie!

Reply
Elisa van der Sluis 5 augustus 2018 - 11:06 pm

Dank je wel! Heb al je blogs gelezen, leuke reis hebben jullie ook gemaakt!

Reply
Rowan 10 augustus 2018 - 9:10 am

Wat vervelend van je burn-out, echt heel goed dat je jezelf op nummer 1 zet. Zo belangrijk, maar ik vergeet zelf vaak hoe belangrijk dat is. Fijn dat de tuin af is, helemaal met het warme weer van de afgelopen tijd. Onze tuin is nu ook helemaal af en ik geniet er heel erg van!

Reply
Elisa van der Sluis 16 augustus 2018 - 10:24 pm

Fijn dat jullie tuin ook af is, zit toch net wat lekkerder he? Het is inderdaad makkelijk om jezelf voorbij te lopen, maar zo belangrijk om het niet te doen.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More