Home BestemmingenAziëVietnam Traveldiary – 3 weken Vietnam in beeld

Traveldiary – 3 weken Vietnam in beeld

by Elisa van der Sluis
3 weken Vietnam

Je hebt het vast wel op mijn Facebook of Instagram voorbij zien komen, maar de afgelopen 3 weken was ik op reis in Vietnam. Helemaal in mijn eentje. In dit traveldiary vertel ik je over mijn reis door dit waanzinnige land en breng ik 3 weken Vietnam in beeld.

Doemdenken vs genieten

Het was wel even een dingetje, net voordat ik vertrok. Ik ging voor het eerst echt alleen op reis. Nooit eerder was ik 3 weken helemaal op mijzelf aangewezen. En zo stoer als ik was toen ik mijn ticket boekte, zo nerveus werd ik kort voor vertrek. Allerlei rampscenario’s spookten door mijn hoofd. Ik zag mijzelf helemaal verloren in steden als Hanoi of Ho Chi Minh dwalen. Zag het al helemaal voor me dat ik belangrijke spullen zou verliezen. Of mij zou verslapen in de nachttrein Bleek nergens op te slaan. Ik stapte het vliegtuig in en plots voelde ik mij heel kalm worden. Het was een nodige ommezwaai. Ik kon dit en ik ging er van genieten ook.

En genoten heb ik. Vanaf het allereerste moment dat ik rondwandelde door de straten van Hanoi. Een cultuurshockje was er ook wel even. Al dat verkeer, de chaos, het getoeter, alle geuren, kleuren en mensen. Ik was misschien ook niet op het allerbeste moment in Hanoi, gezien president Trump en Kim Jong Un er ook waren. Maar dat gaf het ook wel weer iets bijzonders. Al die mensen die de straat op gingen om ze toe te juichen en die uren bij het hotel wachten in de hoop een glimp van 1 van de presidenten op te vangen. Het was een bijzondere gebeurtenis en dat was goed te merken.

3 weken Vietnam

Na de drukte en chaos in Hanoi besloot ik dat het tijd was voor een flinke portie natuur. In Ha Long Bay voer ik tussen de imposante karstbergen, die als talloze eilandjes oprijzen uit de zee. Het was zonder twijfel 1 van de meest schilderachtige taferelen die ik ooit gezien heb. In Ninh Binh fietste ik tussen de rijstvelden en beklom ik de top van het uitkijkpunt van de Mua Cave. Als ik terug denk aan al die trappen krijg ik spontaan weer kramp in mijn kuiten, maar het was het meer dan waard. Vervolgens stapte ik in die door mij zo gevreesde nachttrein richting Phong Na Ke Ban National Park. Die zorgen bleken ook nergens voor nodig, want de nachttrein was meer dan prima en voor ik het wist wandelde ik door de groene omgeving en de beroemde grotten.

En dan was er Hoi An. Hoi An met haar talloze lampionnen, bootjes en pittoreske straatjes. Toeristisch was het zeker, maar het is ook niet verwonderlijk dat iedereen dit stadje wilt bezoeken. Het is er zo fijn! Bijkomen van alle indrukken deed ik op het eiland Phu Quoc. Een eiland wat volop in ontwikkeling is. Ergens is dit zonde, want dat betekent dat over een paar jaar het authentieke er wel af is. Toch vond ik in het noorden de rust en mooie stranden, waarvan er 1 vol lag met honderden zeesterren!

Uiteindelijk eindigde mijn reis, veel te snel natuurlijk, in de miljoenenstad Ho Chi Minh City. Ik bezocht er het War Remnants Museum. Hier liepen de rillingen over mijn rug. Wat hebben deze mensen veel moeten doorstaan. Die bevestiging kreeg ik nogmaals bij de Cu Chi Tunnels, het ondergrondse tunnelsysteem van de Viet Cong.

De komende weken ga ik je nog veel meer vertellen en veel uitgebreider natuurlijk, maar voor nu wil ik graag een paar van mijn favoriete foto’s met je delen:

Hanoi 1

Hanoi 2

Ha Long Bay 2

Ha Long Bay 1

Ninh Binh 1

Ninh Binh 3

Ninh Binh 2

Phong Nha Ke Ban NP 3

Phong Nha Ke Ban NP 2

Phong Nha Ke Ban 1

Hue 1

Hue 2

Hai Van Pass

Hoi An 3

Hoi An 2

Hoi An 1

Phu Quoc 3

Phu Quoc 2

Phu Quoc 1

Ho Chi Minh 1

Waar zou jij de komende tijd graag meer over willen lezen? Laat het weten!

Ook lezen:

10 comments

Yvonne van der Laan 21 maart 2019 - 8:10 pm

Wow, ziet er super uit. Fijn dat je zo’n mooie reis gemaakt hebt en super stoer dat je dat gewoon gedaan hebt in je eentje.. ook al had je vooraf een klein beetje de kriebels volgens mij. Welkom thuis!

Reply
Elisa van der Sluis 25 maart 2019 - 10:12 pm

Haha dank je wel! Kriebels kwamen eigenlijk pas heel kort voor vertrek, maar ben zo blij dat ik het gedaan heb. Echt een geweldige reis geweest.

Reply
Marjolein 22 maart 2019 - 1:49 pm

Super stoer dat je gegaan bent. Het doemdenken herken ik wel. Het gaat langzaam weg gelukkig tijdens het reizen. 🙂
Je reis ziet er echt super uit!

Reply
Elisa van der Sluis 25 maart 2019 - 10:14 pm

Normaal heb ik helemaal geen last van doemdenken, mar denk dat het nu gewoon kwam omdat het helemaal nieuw was weer. En dank je wel!

Reply
Anne - Ditisanne.nl 22 maart 2019 - 2:26 pm

Geweldig mooie foto’s! Echt zo tof dat je het alleen gedaan hebt! Ben wel beetje jaloers hoor, als ik je verslag lees! Wij wilden eerst ook deze zomer naar Vietnam gaan, maar we willen de flightpunten van mijn vriend inzetten en dat lukte niet op Vietnam. Dus gaan we nu naar Argentinië en blijft Vietnam gewoon op de lijst staan voor later… 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 25 maart 2019 - 10:15 pm

Ohhh, maar Argentinië lijkt mij ook heel gaaf! Ben benieuwd naar je reis, wordt vast super! En dank je wel!

Reply
Rowan 27 maart 2019 - 1:02 pm

Wat heb je je reis mooi beschreven. Prachtige foto’s ook. Ik ben heel benieuwd naar de blogs die nog gaan komen!

Reply
Elisa van der Sluis 15 april 2019 - 10:22 pm

Thanks!! Komen er nog heel wat aan de komende tijd haha

Reply
Anita 28 maart 2019 - 4:42 pm

Mooie reis heb je gemaakt en wat fijn dat je er zo van hebt genoten. Ik herken je gevoel vooraf helemaal. Ik ben ook altijd zo nerveus als ik alleen op reis ga en vraag me de dagen ervoor altijd af waar ik aan begin en waarom ik het ook alweer wilde. Eenmaal in het vliegtuig verdwijnt bij mij ook altijd alle stress als sneeuw voor de zon. Mooie foto’s!

Reply
Elisa van der Sluis 15 april 2019 - 10:23 pm

Bizar is dat he? Echt eenmaal in het vliegtuig was alles helemaal ok. Zo’n raar iets. Grappig dat jij dat ook hebt.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More