Home BestemmingenEuropaHongarije Traveldiary – Een sprookjesachtig weekend in Boedapest

Traveldiary – Een sprookjesachtig weekend in Boedapest

by Elisa van der Sluis

Toen we op zoek waren naar een redelijk goedkope bestemming voor een weekend weg, viel ons oog al snel op Boedapest. Niet duur, genoeg bezienswaardigheden en niet al te ver weg. De keuze was snel gemaakt en afgelopen weekend vlogen we dan eindelijk naar Boedapest.

Op vrijdag kwamen we rond het middaguur in ons hotel aan. Gezien we slechts 2 dagen hadden konden we niet wachten om de stad in te duiken. Na het inchecken wandelden we dan ook al vrij snel het centrum van Boedapest in. We laten het gedeelte Pest, waar wij verblijven, even voor wat het is en duiken Boeda in. Daar genieten we van het prachtige uitzicht vanaf de Citadel en wandelen over de Elisabeth brug. Na zonsondergang maken we een boottochtje over de Donau. ’s Avonds zijn alle gebouwen langs de rivier verlicht en maken van Boedapest een sprookjesachtige stad. We genieten van de stad met al haar mooie gebouwen en indrukwekkende geschiedenis.

Genieten in Boedapest

Ook de volgende dag weten we ons prima te vermaken. We beginnen onze dag bij het Burchtkasteel en het indrukwekkende Vissersbastion. Zien prachtige gebouwen en nog mooiere uitzichten. We wandelen over de kettingbrug en verbazen ons over de 4 imposante stenen leeuwen. Wandelen verder langs de Donau, terwijl de zon op onze gezichten schijnt. We besluiten spontaan het parlementsgebouw te bezoeken. Een gebouw wat van buiten al indrukwekkend is, maar wat van binnen nog mooier blijkt te zijn. Prachtige schilderingen en gouden ornamenten versieren de plafonds, immens grote kleden bedekken de vloeren en marmer bedekt de muren.

Verder genieten we van het weer. En verdwalen we in de straten. En we eten. Dat kunnen we toch wel erg goed, maar qua eten is Boedapest fantastisch. We duiken een Hongaars restaurant, lunchen bij gezellige broodjeszaken en doen ons tegoed aan strüdels. En dan, veel te snel, komt ons weekend tot een einde. Het weer veranderde plots, het werd ijzig koud en begon te sneeuwen. Terwijl men ons vliegtuig sneeuwvrij maakt, kijk ik met een glimlach naar onze foto’s in de zon.

Binnenkort vertel ik je nog veel meer over deze prachtige stad, die in slechts twee dagen onze harten wist te stelen. Voor nu zul je het even met de foto’s moeten doen.

Ook lezen:

3 comments

Elke 23 januari 2018 - 8:42 pm

Ik ben een tijdje terug ook in Boedepest geweest en dit is echt een mooie sprookjesachtige stad! Echt leuk om zo eventjes weg te kunnen dromen naar toen!

Reply
Elisa van der Sluis 24 januari 2018 - 11:43 pm

Dank je wel! Leuk dat jij het ook zo’n mooie stad vond, ik vond het echt een prachtige stad!

Reply
Rowan 25 januari 2018 - 3:35 pm

Wat leuk dat Budapest jullie harten heeft kunnen stelen! Het lijkt mij een hele mooie stad en ik zou er dan ook graag een keertje heen willen. Het oogt inderdaad sprookjesachtig en dat spreek mij wel aan. 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More