Home BestemmingenAziëJapan Traveldiary – een terugblik op twee weken Japan

Traveldiary – een terugblik op twee weken Japan

by Elisa van der Sluis

Maanden keken we ernaar uit en nu is het plots allemaal al voorbij. Twee weken lang reisden we door Japan. Twee weken waarin ons lieten verrassen, verbazen, onder de indruk waren en vooral werkelijk voorbij vlogen. Nu is het tijd om kort terug te kijken op deze twee weken Japan!

Twee weken Japan in een notendop

In de twee weken die wij door Japan reisden, heb ik het land als een enorm veelzijdig land leren kennen. Een land waar je werkelijk van alles kunt doen en beleven. Een land waar tegenstrijdigheden vrede met elkaar hebben gesloten. In grote steden als Tokyo, Kyoto en Osaka liepen we het ene moment tussen torenhoge wolkenkrabbers en het andere moment in een eeuwenoude tempel. We verdwaalden in een gigantisch winkelcentrum en rustten uit in een prachtig groen park. Het hypermoderne Tokyo ruilden we in voor de eeuwenoude binnenstad van Takayama. We zagen meisjes verkleed als hun favoriete Mangafiguur en stonden oog in oog met geisha’s. In Kyoto beklommen we een berg om tussen de sneeuwaapjes rond te wandelen en in Nara liepen we van tempel naar tempel tussen honderden herten. Op sommige plaatsen was het schuifelen tussen duizenden mensen en op andere plekken was er in geen velden of wegen iemand te bekennen. Één ding is mij wel duidelijk geworden, Japan valt niet in een hokje te stoppen.

De mooiste lente ooit

In Japan zagen we de mooiste lente ooit. Ik heb, denk ik, wel honderden kersenbloesems zien bloeien. Ze verwelkomden ons al op de luchthaven van Tokyo, waar ze in lange rijen langs de landingsbaan stonden. In parken zag ik mensen gehypnotiseerd turen naar de kleine bloemetjes. Zag meisjes op zonnige dagen in hun mooiste kimono genieten van de bloeiende bomen. Maar er was meer dan de bloeiende Sakura. Overal waren prachtige bloemen te vinden, in mooie rood- en rozetinten. De Japanse tuinen waren overweldigend groen. Vogeltjes bouwden nesten en vlogen speels om elkaar heen. De lente in Japan is magisch mooi en ik snap dat mensen jaarlijks naar dit land afreizen om ervan te genieten

De komende tijd heb ik je nog zoveel te vertellen over dit bijzondere, maar prachtige land. Voor nu hou ik het bij een kleine serie foto’s van twee weken Japan:

Ook lezen:

40 comments

Narelle | wegvanhetnoorden.nl 21 april 2017 - 2:11 pm

Oh, wat is het snel gegaan! Bizar dat jullie er nu al weer zijn. Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt, ik word helemaal enthousiast! Die bloesems, super mooi. Ik kijk uit naar meer sfeerimpressies! 😀

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:38 pm

Ja echt bizar hoe snel dat altijd gaat. Gelukkig zit er nog een mooie reis in september in het vooruitzicht ;-). Binnenkort komt er nog veel meer over Japan!

Reply
Sabine 21 april 2017 - 2:43 pm

Wauw wat bijzonder! Lijkt me zo een fascinerend land. Heel mooie foto’s ook! Kom maar op met de rest van je verhalen!

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:39 pm

Dat was het zeker, in meerdere opzichten haha. Japan is onwijs mooi, maar ook heel intens. Al met al is het heel goed bevallen 🙂 Binnenkort meer!

Reply
Sandra 21 april 2017 - 3:44 pm

Het lijkt mij zo indrukwekkend. Ben benieuwd naar je verhalen.

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:39 pm

Dat was het zeker, heb er ook heel veel over te vertellen :-). Mooi is het in elk geval, de natuur is echt overweldigend.

Reply
Stéphanie 21 april 2017 - 5:59 pm

Zo te zien is de nieuwe camera goed bevallen. Als ik mij niet vergis had je een nieuwe gekocht, toch? Prachtige sfeerimpressie verder. Mooi veelzijdig land en zo gaaf dat jullie geisha’s tegenkwamen! Ik vind de close-up foto’s van de bloesem, het aapje en hertje erg geslaagd. Ik kijk uit naar meer!

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:41 pm

Ja dat klopt! Goed onthouden :-). Hij bevalt heel goed, al is het soms nog een beetje zoeken naar de juiste standen enzo. Die geisha’s waren zo bijzonder om te zien, echt uniek. Sowieso is heel de cultuur enorm fascinerend, men heeft ook zo’n band met de natuur. Heel bijzonder.

Reply
Carla 21 april 2017 - 7:58 pm

Wat is dat snel gegaan en wat zijn je foto’s prachtig.

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:41 pm

Veel te snel haha. Dank voor je compliment!

Reply
Yvonne 21 april 2017 - 9:04 pm

Gek genoeg trekt Japan mij niet zo (hoewel ik t een enorm fascinerend land vind), maar van jouw verhalen en foto’s kan ik echt heel enthousiast worden. Die kersenbloesems bijvoorbeeld, echt wow! Lijkt me zo mooi. En de rest van de natuur, de apen, de hertjes… ik kijk uit naar je verhalen en meer foto’s!! Kom maar door. 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:42 pm

Heel raar, ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten en dat trok mij eigenlijk juist heel erg. Het is een heel mooi en bijzonder land. Misschien leuk voor jullie om te weten, het is een bijzonder leuk land voor kinderen. Overal is er wel iets te doen voor kinderen, echt onwijs leuk! En dank voor je compliment 🙂

Reply
stephanie 22 april 2017 - 3:51 pm

Klinkt inderdaad als een prachtig land voor de lente!
x

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:43 pm

Zeker weten, mooiste lente die ik ooit heb gezien! 😀

Reply
Rowan 22 april 2017 - 6:53 pm

Wat is dat snel gegaan zeg! Weer een prachtige reiservaring rijker! Ik heb echt uitgekeken naar je eerste artikel over Japan en hij stelt zeker niet teleur. Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt, ik ben benieuwd naar de artikelen die nog komen gaan!

Reply
Elisa van der Sluis 23 april 2017 - 4:43 pm

Bizar he? Een ervaring was het zeker, heel anders dan wat we hiervoor hebben gedaan, maar echt een aanrader als je op zoek bent naar iets unieks. Dank voor je compliment! 🙂

Reply
Marcel 23 april 2017 - 4:59 pm

Japen trekt mij enorm, dankzij jouw foto’s nog meer! Prachtige foto’s heb je gemaakt. Het lijkt mij een fascinerend land met een bijzondere cultuur, mooie natuur en indrukwekkende gebouwen. Ik kijk uit naar je verhalen en wil meer (foto’s) zien 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 9:55 pm

Dan voor je compliment Marcel, lief! Het is een land als geen ander, woensdag verschijnt het eerste echte verslag! 🙂

Reply
Natasja 24 april 2017 - 1:01 pm

Prachtige foto’s! Lijkt me een bijzonder land om te bezoeken, er hangt bijna een mythische sfeer over volgens mij… kan me voorstellen dat het niet in één hokje te plaatsen is.

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:13 pm

Dank je wel! Het is er zeker bijzonder, je weet soms van gekkigheid niet waar je moet kijken. Die mythische sfeer hangt er op veel plekken zeker, vooral rond eeuwenoude tempels waar bijna niemand komt, heel bijzonder.

Reply
Eva 24 april 2017 - 5:48 pm

Wat zou ik graag eens naar Japan reizen. Dat zei ik ook jaren over Indonesie en daar reis ik deze zomer heen. Dus wie weet zit ik in 2018 (of 19) zomaar in het land van de rijzende zon.

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:11 pm

Ik kan alleen maar zeggen: doen. Het is een fantastisch land, niet goedkoop, maar het iedere stuiver waard!

Reply
Martin 24 april 2017 - 8:40 pm

Japan lijkt me een geweldig land…”een land waar tegenstrijdigheden vrede met elkaar hebben gesloten”…mooi gezegd! En wat een mooie foto’s zeg!!

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:09 pm

Dank je voor je mooie compliment! Het is echt een geweldig land, aanrader 🙂

Reply
Lotte 25 april 2017 - 8:27 pm

Wat een bijzonder land is het toch als ik jouw foto’s zie! Zo gevarieerd en tegenstrijdig; prachtige natuur, over the top steden om dan nog maar te zwijgen van hun gekke automaten. 😉 Ik kijk al uit naar de rest van je verhalen.

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:07 pm

Het is absoluut een prachtig land, vol tegenstrijdigheden en toch vormt het een mooi geheel. Heel bijzonder om doorheen te reizen 🙂 Woensdag komt het nieuwe verslag online 🙂

Reply
ivonne 27 april 2017 - 1:30 pm

Japan lijkt me geweldig en heel bijzonder om door te reizen. Sinds een paar jaar staat hij ook op mijn bucketlist. Je hebt super veel mooie dingen gezien!

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:02 pm

Zeker weten, de tijd vloog ook echt voorbij! Kan me goed voorstellen dat het op je lijstje staat, het is er geweldig!

Reply
Kelly 27 april 2017 - 6:35 pm

Japan lijkt me zo gaaf en staat heeeel hoog op mijn lijstje. Ik heb al de nodige landen in Azië gezien, maar Japan lijkt me zo anders. Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Zou je Japan ook aanrader om alleen te reizen?

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 10:01 pm

Ik ben verder enkel in Thailand geweest, maar kan mij voorstellen dat Indonesië en Maleisië bijvoorbeeld een beetje te vergelijken zijn. Japan daarentegn, dat is gewoon een compleet andere wereld. En dat maakte het voor mij juist zo leuk :-). In Japan kan je prima alleen reizen. Het is 1 van de veiligste landen ter wereld, niemand die je lastig valt (druist tegen de normen en waarden) en het is een verbazingwekkend makkelijk land om doorheen te reizen. ik zou zeggen: doen!

Reply
Sanne 28 april 2017 - 9:35 am

Wat ontzettend gaaf! Prachtig die bloesems in bloei en die geisha’s, ja een land waar ik zeker nog eens heen wil.

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 9:59 pm

Zet hem zeker op je lijstje, het is er echt prachtig! 🙂

Reply
Esther 28 april 2017 - 7:20 pm

Wat een mooi artikel met prachtige foto’s! Ik moet eerlijk zeggen dat Japan me nooit echt getrokken heeft. Maar de laatste tijd zie ik toch wel mooie verhalen langskomen. En het is een stuk afwisselender dan ik dacht. Mooi die kersenbloesem!!

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 9:58 pm

Dank je wel! Het is echt een enorm mooi land, heel groen en bergachtig. Super voor natuurliefhebbers 🙂

Reply
Gabriëlle 28 april 2017 - 8:17 pm

Ik ben echt super benieuwd naar alle blogs over Japan. De foto’s en jouw enthousiasme beloven in ieder geval veel goeds 🙂 Ik snap dat het de mooiste lente ooit was, die kersenbloesem, wauw.

Reply
Elisa van der Sluis 28 april 2017 - 9:57 pm

Die kersenbloesem is echt fenomenaal mooi, had ook geen idee dat er zoveel verschillende soorten waren. Woensdag komt de eerste echte blog over Japan online 🙂

Reply
Eva 29 april 2017 - 6:38 pm

Japan staat niet per se bovenaan m’n wishlist, maar het lijkt me wel een super fotogeniek land. Prachtige foto’s met die bloesem 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 2 mei 2017 - 10:27 pm

Voor fotografen is het de hemel haha. Overal zie je wel iets moois en unieks om te fotograferen, heel gaaf. Het is een apart land, maar echt heel mooi en leuk om doorheen te reizen. En dank je! 🙂

Reply
Marcella Molenaar 12 mei 2017 - 12:45 pm

Mooie sfeerimpressie. Geeft goed aan hoe jullie veelzijdige reis was. Ik kijk onwijs uit naar alle verhalen en foto’s!

Reply
Elisa van der Sluis 15 mei 2017 - 11:01 pm

Thanks! Een veelzijdige reis was het zeker, moest echt even bijkomen van alle indrukken. Maar het was het zo waard!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More