Home TipsPersoonlijk #Travelfail: wanneer het even anders loopt dan gepland

#Travelfail: wanneer het even anders loopt dan gepland

by Elisa van der Sluis
Harajuku hoofdstraat mensen

Social media laat ons vaak geloven dat reizen altijd fantastisch is. Prachtige vergezichten, indrukwekkende steden en bountystranden laten je heerlijk wegdromen. Maar is het altijd zo fantastisch? Vaak wel, maar niet altijd. En omdat bijna iedereen wel van een beetje leedvermaak houdt: hier zijn mijn grootste travelfails!

Het schitterende uitzicht op Mount Fuji

Het stadje Hakone staat bekend als de plek om te genieten van de uitzichten op Mount Fuji. Het schijnt werkelijk prachtig te zijn. Ook wij bezochten vol goede moed dit plaatsje en ik had het niet willen missen. Hakone is ontzettend leuk en een verademing na het drukke Tokyo. Maar hoe die beroemde Japanse berg er nou uitziet? Geen idee. Hij staat op de foto, net achter de strook bomen…

Mount Fuji fail

Is dat je broer?

Liam is 4 jaar jonger dan mij en ondanks dat we echt in 2020 leven, vinden sommigen dat toch maar raar. Toen we een mokorotochtje maakten door de Okavango Delta bleek dat maar weer. De gids die wij hadden vertelde niet heel veel over de Delta, maar was vooral geïnteresseerd in mij. Het was eigenlijk heel onschuldig, tot hij vroeg of ik met mijn broertje op vakantie was. Gênant. De blik van Liam richting gids zei denk ik genoeg, want de rest van de tocht overheerste een pijnlijke stilte.

Mokoro boottocht

Trevi fontein

De bekende bezienswaardigheden in Rome zijn ook een garantie voor een travelfail of 2. Als je niet goed plant sta je zo uren in de rij om een bezienswaardigheid te bezoeken. Ik dacht dat het wel leuk was om een muntje in de beroemde Trevi fontein te gooien. In de middag. Nou, om dat muntje over deze mensenmassa die hetzelfde idee had te krijgen, moet je minimaal in het bezit zijn van de worp van een professionele honkballer.

Trevi Fontein

Te enthousiast in Universal Studios

Al van kinds af aan ben ik fan van de verhalen over Harry Potter. Dus toen wij naar Universal Studios gingen, waar ze een complete Wizarding World of Harry Potter hebben moest ik daar direct heen. De rest kwam later wel. Niet dus, want in de middag begon het keihard te regenen en sloten alle buitenattracties. Dan blijft over the Simpsons, Transformers en: Harry Potter. We hebben die dag heel wat tijd in, toepasselijk, the Leaky Cauldron doorgebracht. De regen stopt pas ’s avonds laat tegen sluitingstijd, waardoor we nog net 1 rollercoaster mee konden pakken.

Wisenten kijken in NP Zuid Kennemerland

Ook in eigen land kunnen we er wat van met onze blunders. Toen we gehoord hadden dat je in het NP Zuid Kennemerland wisenten (Europese bizons) kan spotten moesten we daar natuurlijk heen. De wisenten leven in een apart deel van het park, waar een wandelpad doorheen loopt. Is het alleen wel handig dat je vooraf even op de site kijkt voor je besluit om een uur in de auto te zitten. Wij gingen namelijk in juni. Het wisentenpad is geopend van 1 september t/m 1 maart. Overigens is het park dan ook nog wel de moeite, maar dat we geen wisenten konden zien was toch wel een domper.

Wisenten kijken in Zuid Kennemerland

Mode in Harajuku

De wijk Harajuku in Tokio staat bekend om de waanzinnige, soms ronduit krankzinnige mode. Het is hét epicentrum van de Japanse tienercultuur. Hier moesten we dus even een kijkje nemen. Daar had ik even later zo’n spijt van. Zelden heb ik zoveel mensen bij elkaar gezien als toen in de hoofdstraat van Harajuku. Geen Japanner te zien, enkel toeristen en toeristische winkels. Wat een ellende. Toen ik op het punt stond om rechtsomkeer te maken besloten we toch een zijstraat in te lopen. Gelukkig, want daar was het vele malen rustiger en daar zagen we wel die bekende boetiekjes en Harajuku meisjes. Die straatjes zijn dan ook de reden dat ik het toch een hele toffe wijk vind. Wel moesten we terug via die hoofdstraat. Niet tof.

Harajuku hoofdstraat mensen

Marble Mountains

Ik weet niet zo goed wat ik eigenlijk verwachtte toen ik de Marble Mountains bezocht. Ik had wat foto’s van de uitzichten gezien en dat leek me tof. Dus kocht ik een combiticket om de grot en het uitkijkpunt te bezoeken. Ik besloot eerst naar de grot te gaan. Wat ik hier aantrof kan ik met de beste wil niet eens goed omschrijven. Het was een soort kermis in een grot. Compleet met neonlichten en toeristen die ohhhh en ahhhh roepen. Geen idee wat zij zagen, ik zag het niet. Toen ik ook nog hoorde dat de rij voor het uitkijkpunt meer dan anderhalf duurde was mijn middag compleet. Ik direct ben doorgegaan naar Hoi An.

Marble mountains fail

En wie is dit?

Na een prachtige reis door zuidelijk afrika stonden we op het moment om naar huis te gaan toen er toch we toch nog even wisten te blunderen. Ik was net door de paspoortcontrole en Liam zou volgen. Toen hoorde ik de woorden: “and who is this?”. Tussen Liam nu en Liam zijn paspoortfoto zit zo’n 20 kilo verschil. Daardoor werd heel even gedacht dat Liam met een vals of gestolen paspoort op reis was. Dat Liam er wel om kon lachen hielp ook niet echt. Nadat men een keer of 7 heel goed gekeken had mocht hij toch door. Liam heeft nog steeds hetzelfde paspoort…

#Travelfail: delen of niet?

Op social media zie ik vaak alleen de mooie kanten voorbij schieten. Ik zie maar weinig over decepties of blunders voorbij komen. Jammer, want juist dit hoort ook bij reizen. Het kan nu eenmaal niet altijd mooi en leuk zijn. Natuurlijk is het ook zo dat vaak het mooie overheerst. Wat logisch is, want waarom zouden we anders zo vaak op reis gaan? Toch vind ik dat we best de minder leuke dingen ook wel wat vaker mogen delen. Vaak zijn de blunders juist de momenten waar je iets van leert. Of niet, zoals Liam met zijn paspoort ;-).

Nu ben ik natuurlijk ook benieuwd naar jouw #travelfail! Heb jij ook wel eens een blundertje begaan op reis? Deel jij ze op jouw social media?

Ook lezen:

6 comments

Co | Op Reis Met Co 15 januari 2020 - 8:42 pm

Haha, mooi artikel! Reizen gaat bij mij zelden zonder slag of stoot. Of ik beland in een tropische storm, of ik donder van een zandduin of er hangt zoveel mist dat ik de must see van de reis amper kan zien. Nou ja, goede reden om weer eens terug te gaan 😉

Reply
Elisa van der Sluis 19 januari 2020 - 5:58 pm

Dat is helemaal waar haha. Zo herkenbaar inderdaad 🙂

Reply
Lanki 16 januari 2020 - 5:41 am

In Istanbul tijdens ramadam bewaarde ik het leukste voor het laatst: de souq / markt. Alleen was het toen net eid / suikerfeest en was de hele. markt gesloten! Mijn man kwam niet meer bij van het lachen

Reply
Elisa van der Sluis 19 januari 2020 - 5:58 pm

hahaha dat meen je niet! Dat zou ook zo iets voor mij zijn 😉

Reply
Rowan 25 januari 2020 - 2:14 pm

Heel herkenbaar, juist leuk om ook deze momenten te delen! Vooral het weer heeft bij mij nog wel eens roet in het eten gegooid. 😉

Reply
Marcella Molenaar 7 februari 2020 - 4:41 pm

Leuk dat je dit deelt! Ik moest wel lachen om de Mount Fuji die er niet was en die veels te drukke straat in Japan 🙂 Maar ook wij hebben zeker zo onze ervaringen natuurlijk. Zoals de beren in Canada die gelokt werden met donuts (?) en de drukte rondom het zeemeerminbeeldje in Kopenhagen. Misschien ook maar eens een blog over maken!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More