Home BestemmingenAziëJapan Voorbereiding op twee weken reizen door Japan: Vliegtickets, trein en hotels

Voorbereiding op twee weken reizen door Japan: Vliegtickets, trein en hotels

by Elisa van der Sluis

Nog zo’n 7 weken en dan is het zo ver! Dan gaan wij twee weken reizen door Japan. Het land van de rijzende zon, geisha’s, miljoenensteden en natuurlijk sushi en sake. Een reis waar wij enorm naar uitkijken, maar die ook de nodige planning vergt. In een paar artikelen zal ik je iets meer vertellen over onze reisplannen en voorbereiding op deze droomreis.

Twee weken reizen door Japan, hoe kom je erbij?

Dat is een vraag die ik toch wel een aantal keer heb moeten beantwoorden de afgelopen tijd. De vraag kwam meestal vlak na de opmerking: “O wat gaaf, wel duur!”. Dat laatste hoop ik trouwens na onze reis enigszins te kunnen weerleggen. Maar goed, even terug naar hoe wij erbij kwamen om naar Japan te gaan. Japan staat bekend als een land als geen ander. Een land met een bijzondere cultuur, indrukwekkende steden en een prachtige natuur. En dan heb ik het nog niet eens over de lokale keuken. Helaas staat Japan dus ook bekend als een duur land. Dat was dan weer een reden waarom wij ons nooit echt hebben verdiept in een reis naar Japan en het toch redelijk onderaan de wishlist schoven. Tot wij een hele fijne aanbieding op twee retourtickets zagen. In april, middenin het kersenbloesemseizoen! Op dat moment besloten we dat het een soort van nu of nooit was.

Vliegtickets

Persoonlijk ben ik niet zo van het meerdere keren moeten overstappen. Een directe vlucht vind ik dus erg fijn, maar die zijn ook meestal het duurst. Toen ik op een dag zat te zoeken naar een volgende mooie bestemming, zag ik bij de KLM een aanbieding voorbij komen. Retourtickets voor een directe vlucht naar Tokyo voor 550 Euro. Snel gingen we op zoek naar plekken die we in ieder geval wilden bezoeken en zo kwamen we tot de conclusie dat het misschien handiger was om vanaf Osaka terug te reizen. Dat was 30 Euro duurder, maar een totaal prijs van 580 Euro per retourticket vind ik voor Japan nog steeds niet echt duur te noemen.

Hotels

Na wat informatie te hebben opgezocht bleek al snel dat men het in Japan niet echt op prijs stelt als je onaangekondigd voor de deur staat. Dat betekende dat we dus van te voren onze hele route moesten vast leggen. Niet heel erg, gezien we al wisten welke plaatsen we per se wilden bezoeken. Ondertussen is de reis ook een keer gewijzigd, maar inmiddels staat onze route vast en zijn alle hotels geboekt. Het was een flinke zoektocht naar betaalbare hotels, want een slaapplaats in Japan is niet echt goedkoop. Uiteindelijk is het aardig gelukt om toch gemiddeld onder de 100 Euro per nacht te blijven. Natuurlijk laat ik voor vertrek nog weten welke plekken wij precies gaan bezoeken.

Reizen met de trein

Ik ben niet dol op het openbaar vervoer, maar in Japan schijnt het allemaal prima geregeld te zijn. Een ritje met de Shinkansen, oftewel de bullettrain, is ook wel echt iets wat je gedaan moet hebben als je door Japan reist. En dus gaan we met de trein twee weken reizen door Japan! Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga ervaren en of we alles kunnen vinden. Of staan we straks ergens hopeloos verloren middenin Japan? De treintickets zijn inmiddels besteld en betaald, er is geen weg meer terug.

Één ding staat in elk geval vast: het wordt een compleet andere reis dan we tot nu toe gemaakt hebben. Nog zo’n anderhalve maand geduld en dan gaan we eindelijk twee weken reizen door Japan!

Staat Japan bij jou al op de bucketlist?

De foto’s in dit artikel komen van een stocksite (https://pixabay.com)

Ook lezen:

23 comments

Ilona 12 februari 2017 - 7:05 pm

Heel gaaf, Lies! Stiekem wel een beetje jaloers want Japan lijkt me echt zo’n toffe bestemming 😉 Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan beleven; het aftellen is begonnen.

Reply
elisavandersluis 12 februari 2017 - 8:16 pm

Dank je Ilona! Grappig, ik was best jaloers toen ik las dat jullie naar Israël gingen haha. Het aftellen duurt wat lang voor mij gevoel deze keer 😉

Reply
Kelly | Dutchie on the Road 12 februari 2017 - 7:22 pm

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Japan staat heel hoog op mijn lijstje en ik wilde eigenlijk vorig jaar gaan. Uiteindelijk toch voor Thailand gekozen.

Reply
elisavandersluis 12 februari 2017 - 8:18 pm

Thailand is ook erg mooi, daar zijn wij twee jaar geleden geweest. Heerlijke bestemming, vooral de eilanden. Ben heel benieuwd naar Japan, aan de ene kant denk ik te weten wat we kunnen verwachten en aan de andere kant ook totaal weer niet 🙂

Reply
Jenny - IkReis 12 februari 2017 - 7:26 pm

Gave plannen. Ik zou best een keer naar Japan willen, vooral het voorjaar lijkt me gaaf. Jullie zitten er tijdens de kersenbloesem? Of is dat later?

Reply
elisavandersluis 12 februari 2017 - 8:19 pm

Dank je! Ja, we zitten er als het goed is tijdens de kersenbloesem. Althans, als de bomen niet besluiten iets eerder te gaan bloeien. Lijkt mij erg mooi om te zien. Ook de herfst in Japan spreekt mij erg aan trouwens, maar dan hebben we al andere plannen 😉

Reply
Sabine 12 februari 2017 - 10:03 pm

Zo tof! En inderdaad een mega goedkope vlucht! Japan staat absoluut op mijn lijst en ik ben dan ook erg benieuwd naar hoe je het vindt!

Reply
Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl 13 februari 2017 - 9:09 am

Oh wauw, zo snel al! Pim wil heel graag nog een keer naar Japan, mede door die treinen haha! Wist je dat ze op de seconde nauwkeurig rijden daar? 😉 Heel tof dat jullie dit gaan doen 😀

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:28 pm

Het gaat opschieten! 😀 Ik hoop dat het waar is wat ze zeggen over de treinen in Japan, ik ben echt niet dol op het OV haha. Heb er wel onwijs veel zin in!

Reply
Shirley 13 februari 2017 - 9:17 am

Gaaf! Japan lijkt me een heel mooi land. En in het kersenbloesemseizoen daar zijn, lijkt me extra bijzonder. Hopelijk houdt de bloesem zich aan haar planning, zodat jullie het kunnen zien.

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:29 pm

Ik hoop het ook! Zou toch een beetje balen zijn als ze nét uitgebloeid blijken. Ach, maar zelfs dan lijkt het mij een geweldig mooi land. 🙂

Reply
Marlies 13 februari 2017 - 5:15 pm

Wat leuk! Ik heb Japan ook altijd op een laag pitje gezet. Maar vrienden van mij zijn er zo weg van dat ik het echt ooit moet doen. Ik ben benieuwd naar je verhalen 🙂

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:29 pm

We hebben er ook onwijs veel zin in, ben zo benieuwd. Ik ga je er alles over vertellen! 🙂

Reply
stephanie 13 februari 2017 - 8:01 pm

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring! Japan staat ook hoog op mijn lijstje, maar juist omdat het zo ‘anders reizen zal zijn als backpacken door azie’ heb ik het even op de lange baan geschoven.
x

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:31 pm

Het is inderdaad iets compleet anders, maar misschien is juist dat hetgeen dat mij zo trekt. Het is zo anders dan welke reis we tot nu toe hebben gemaakt, ik kijk er echt naar uit 🙂 X

Reply
Rowan 13 februari 2017 - 8:43 pm

Wauw wat een mooie reis gaat dit worden! Stiekem ben ik een heel klein beetje jaloers! 😉 Maar gelukkig kan ik straks mee genieten dankzij de foto’s! 😉 Wat een geweldige prijs voor de tickets trouwens zeg!! Als ik ooit naar Japan ga, dan wil ik ook rond het kersenbloesemseizoen, lijkt mij prachtig!!

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:31 pm

Hihi ik ben nog steeds jaloers op jou mooie Bali-plaatjes 😉 Die ticketprijs is niet slecht hé, was zelfs goedkoper dan Zuid Afrika! De herfst in Japan schijnt trouwens ook spectaculair te zijn, dat leek mij ook wel wat.

Reply
Stéphanie 13 februari 2017 - 9:21 pm

Gaaf Lies! Reizen met de trein lijkt mij een heel avontuur maar misschien valt het wel erg mee. En jullie tickets zijn inderdaad goedkoop vind ik, ik had duurder verwacht. Je gaat sowieso in een van de mooiste periodes. Dan hoef je deze lente niet weer naar de Japanse tuinen in Den Haag 😉 De herfst lijkt mij trouwens ook prachtig in Japan.

Reply
elisavandersluis 15 februari 2017 - 8:33 pm

Thanks! We hadden al vaker naar tickets gekeken, lagen altijd rond de euro. Dat vond ik dan net iets te ver gaan, maar dit was een prima deal! De Japanse tuin ga ik trouwens heel misschien toch nog bezoeken, die is het weekend nadat wij terug komen open. Ben toch wel nieuwsgierig 😉 Ga jij nog in de herfst?

Reply
Christophe 28 februari 2017 - 7:41 am

Wij gaan erheen in september, zijn benieuwd naar jullie tips want hebben alleen nog maar vliegtickets geboekt.

Reply
elisavandersluis 28 februari 2017 - 11:25 pm

Wat gaaf! De herfst in Japan moet ook echt fenomenaal zijn, ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden. Wij vertrekken begin april en ik je zoveel mogelijk vertellen 🙂 Ga je ook in Tokyo beginnen?

Reply
Martin - Indenvreemde.nl 5 maart 2017 - 7:47 pm

Leuk vooruitzicht! Enne, de leukste reizen beginnen met een goeie deal voor de tickets Goed on te weten dat het ‘not done’ is om onaangekondigd voor de deur te staan…

Reply
elisavandersluis 5 maart 2017 - 9:25 pm

Zeker weten! Ja, dat was voor mij ook wel even een handige tip haha. Zo’n stationsbank slaapt toch net niet zo fijn 😉

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More