Home TipsPersoonlijk Vooruitblik 2019: mijn reisplannen en voornemens

Vooruitblik 2019: mijn reisplannen en voornemens

by Elisa van der Sluis
reisplannen 2019

Het nieuwe jaar is inmiddels al een paar dagen oud en na alle terugblikken is het ook leuk om weer vooruit te kijken. Er staan namelijk al een paar hele gave dingen op de planning! In deze vooruitblik vertel ik je meer over mijn reisplannen én over mijn voornemens voor 2019.

Disneyland Parijs

Als dit online komt ben ik bezig aan mijn eerste trip van 2019: Disneyland Parijs. Het is inmiddels geen geheim meer dat ik best wel een Disney fan ben en dol ben op pretparken. Tel daar een leuke aanbieding bij en et voila, de eerste trip is gepland. Even 4 dagen mijn innerlijke kind buiten laten spelen en een hoop lol hebben. Ik ga trouwens tijdens het event Star Wars – Legends of the Force, waar ik best benieuwd naar ben. Vroeger hield ik helemaal niet van deze films, maar sinds de laatste 2 uit zijn gekomen kan ik het wel waarderen. Volgende week laat ik je weten of het de moeite is om tijdens de Star Wars dagen naar Disneyland te gaan.

Vietnam

De eerste grote trip van het jaar staat al vroeg op de planning. Eind februari vertrek ik namelijk voor ruim 3 weken naar Vietnam. Mijn eerste echte solo trip. Hoewel ik er enorm naar uitkijk, begin ik het nu toch ook wel spannend te vinden. Wat als ik er straks na 2 dagen achter kom dat ik het helemaal niets vind om alleen te reizen? Of wat als ik verdwaal (grote kans), wat als ik me verslaap in de nachttrein? Wat als, wat als. Zal vast wel gezonde spanning zijn en ik ga het vast enorm naar mijn zin hebben. Inmiddels heb ik de route ook uitgestippeld, op de bonnefooi leek mij niets gezien ik maar 3 weken heb. Ik bezoek in ieder geval de steden Hanoi, Hoi An en Ho Chi Minh en duik in Ninh Binh en Phong Nha de natuur in. Relaxen doe ik op het eiland Phu Quoc. Oja, en ik ga natuurlijk varen in Halong Bay.

Kenia

Tot slot zijn er ook nog plannen om Kenia te bezoeken, al ligt deze reis nog niet vast. Ik reis heel graag af naar Afrika en ik heb intussen een groot deel van zuidelijk en noordelijk Afrika ontdekt. In het centrale deel ben ik nog nooit geweest en landen als Kenia, Oeganda en Tanzania staan dan ook hoog op mijn verlanglijst. Inmiddels heb ik een leuke reis ontdekt naar Kenia, die (niet geheel onbelangrijk) ook goed te betalen is. Het plan is om in september / oktober te gaan en laat in die periode ook de grote trek in Masai Mara NP zijn. Hopelijk kan ik je dus eind dit jaar meer vertellen (en laten zien) van dit bijzondere natuurfenomeen!

Mijn voornemens voor 2019

Tsja, goede voornemens. Eigenlijk heb ik er niet zo veel mee. Eind januari zijn ze meestal al weer vergeten en ga je net zo verder als altijd. Mijn voornemens had ik een poos terug al bedacht en pas ik ook al toe, maar ik deel ze toch met je.

Minder korte vliegreizen

Stedentrips van 3 a 4 dagen en dan met het vliegtuig. Ik maakte ze meerdere keren per jaar en dat is natuurlijk niet al te best voor het milieu. Mijn voornemen is dus om dit jaar slechts 1 maal een stedentrip met het vliegtuig te maken. Of, als het qua afstand haalbaar is met de trein, zelfs geen. Verder is het doel om al mijn reizen die ik met het vliegtuig maak 1 week of langer te laten duren.

Meer ontdekken in eigen land

Daar was ik eigenlijk al in 2018 mee begonnen en dat lukte aardig. Zo wandelde ik tussen de bollenvelden in Lisse in het voorjaar, echt een aanrader! Ook bezocht ik op een hete zomerdag de beroemde molens van Kinderdijk. Ook bezocht ik steden als Utrecht en Breda en vierde ik mijn verjaardag op de Hoge Veluwe. Dit jaar zou ik in ieder geval graag Amersfoort en Den Bosch bezoeken en wellicht Groningen of Leeuwarden. En natuurlijk een Nationaal Park!

Blogopruiming

Ook hier ben ik al aan begonnen en dat is ook de reden waarom er de laatste tijd niet 2 maal per week een nieuwe blog verschijnt, maar 1 maal. Ik heb heel wat oude blogs die herzien moeten worden en sommige kan ik beter helemaal herschrijven. Dat kost een heleboel tijd en dat moet ik dus een beetje verdelen. In ieder geval in het eerste kwartaal van 2019 verschijnt er dus maar 1 maal per week een nieuw artikel, maar ik deel wel regelmatig een ouder artikel wat hernieuwd is.

Dit zijn mijn reisplannen en voornemens voor het nieuwe jaar, wat zijn de jouwe?

Ook lezen:

3 comments

Anne - Ditisanne.nl 10 januari 2019 - 4:21 pm

Mooi lijstje, Kenia lijkt me ook echt heel bijzonder! Al zou ik denk ik eerder naar Tanzania gaan, daar woont mijn sponsorkindje en het lijkt me geweldig om haar eens te bezoeken. Tof om het tijdens de trek te doen!
Vietnam stond ook heel lang op onze lijst voor dit jaar, maar toen bleek dat we de gespaarde vliegpunten van mijn vriend niet op vluchten naar Vietnam kunnen inwisselen. Daarom wordt het dit jaar waarschijnlijk Argentinië en Chili.

En die blogopruiming staat bij mij ook een beetje gepland, weet alleen nog niet wanneer! 🙂

Reply
Ann | reisblog wANNderful 11 januari 2019 - 10:46 pm

Dat vanmiddag blogopruiming herken ik . Karweitje dat ik altijd maar uitstel. Maar nu probeer ik af en toe 1 artikel al aan te pakken. Is wel de moeite waard. Stap voor stap

Reply
Maaike 12 januari 2019 - 12:19 pm

Hahaha ja ik moet de blogs herschrijven ook allemaal gaan doen de komende periode. Dat wordt een klus. Maar Vietnam en vooral Kenia: hoe gaaf! Echt heel leuk!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More