Home BestemmingenEuropaBulgarije Waarom Sunny Beach en ik geen perfect match waren

Waarom Sunny Beach en ik geen perfect match waren

by Elisa van der Sluis
Sunny Beach in Bulgarije

Het is al even geleden dat ik Sunny Beach in Bulgarije bezocht. Zo’n 4 jaar om precies te zijn. Al tijden bedenk ik mij wat ik moet vertellen over mijn bezoek aan dit land, maar de juiste woorden kwamen maar niet binnen. Sunny Beach en ik bleken namelijk geen perfect match te zijn, al was dat niet geheel onverwacht.

Hoe kwam ik op een trip naar Sunny Beach in Bulgarije?

Wie mij en mijn reiswensen (toffe steden, mooie natuur, wilde dieren) inmiddels een beetje kent, zal het misschien verbazen dat ik een paar jaar terug voor een trip van 12 dagen naar Sunny Beach in Bulgarije vertrok. De plek die een beetje bekend staat als het Salou van Oost Europa. Nu zou ik het niet snel boeken. Toen was het anders. Een stuk gelopen huwelijk op mijn 25e (o ja, ik ben dus ooit in een vorig leven getrouwd geweest) en een verloren baan zorgden ervoor dat ik er nodig even tussenuit moest. Een vriendin woonde op dat moment in Sunny Beach. Hoewel ik een vrij duidelijk beeld van Sunny Beach had, besloot ik op een dag toch een ticket te boeken. Omdat ik dus even weg moest, omdat het ticket maar 120 Euro was, maar vooral omdat ik even wat positiviteit nodig had. Heeft iedereen wel eens.

Op zoek naar rust tussen duizenden toeristen

Mijn trip viel in de eerste week van de zomervakantie, wat natuurlijk sowieso al garant staat voor topdrukte. En druk was het. Op het strand waar je door alle strandbedden amper het zand kon zien. In de dorpjes waar mensen door de pittoreske hoofdstraat schuifelden. Op de markten die vol hingen met nepartikelen. In de discotheken waar ik mij verbaasde over de tieners die in een BH over de bar hingen en letterlijk uit emmers de ene na de andere cocktails naar binnen goten. En toch, vreemd genoeg, vond ik de rust en de positiviteit die ik zo nodig had. Die vond ik tijdens de wandelingen ’s ochtends vroeg. Ik vond het in de rustige zijstraten van dorpjes als Nessebar en Sveti Vlas. Tijdens een boottochtje waarbij ik dolfijnen spotte. En eerlijk is eerlijk, ook tijdens de avonden stappen die garant stonden voor een hoop hilariteit.

Terugblik op Sunny Beach

De aantrekkingskracht van badplaatsen als Sunny Beach is groot en dat begrijp ik maar al te goed. Zonzeker, niet duur en fijne zandstranden zijn dingen die hoog op het lijstje van mening vakantieganger staan. Daar is trouwens niets mis mee. Sunny Beach was alles wat ik er van te voren van verwacht had, maar ik moet toch ook toegeven dat we geen perfect match waren. Misschien lag dat niet eens zo zeer aan de bestemming, maar aan mijn reisperiode. Ik ben gewoon het type niet om op volgepakte stranden te liggen en om rij aan rij door een dorpje te schuifelen. Toch kijk ik, ondanks de drukte en gekte, met een glimlach terug op mijn 12 dagen in Sunny Beach. Maar een tweede keer? Dat denk ik niet. Doe mij maar ongerepte natuur, ontmoetingen met wilde dieren en steden met een verhaal.

Ben jij van plan om Sunny Beach te bezoeken? In dit artikel vind je 3 dingen die ik wel echt de moeite vond om te doen in Sunny Beach.

Ben jij wel eens ergens geweest waarvan je later dacht: eens, maar nooit weer?

Ook lezen:

24 comments

Sanne 22 maart 2017 - 12:05

Soms, als je even je hoofd leeg wilt maken, is het fijn om op een geheel andere plek te zijn. Dan maakt het eigenlijk niet zoveel uit waar. Als je maar weg bent. Gelukkig werkte deze plek goed voor jou! Misschien dat Sunny Beach me leuk lijkt voor één of twee dagen, maar net zoals jou, ben ik meer van de toffe steden, natuur en wildlife.

Reply
Elisa van der Sluis 23 maart 2017 - 23:28

Daar heb je zeker gelijk in! En, ondanks dat je me er nooit meer heen krijg, was het toch ergens ook wel erg leuk 🙂

Reply
Sabine 22 maart 2017 - 17:01

Oh ja hier zou ik ook een eens maar nooit weer gevoel hebben haha. Heb ik ook op andere stranden gehad en ik ben eens in een té toeristisch dorpje geweest, was echt niet leuk meer. Ik heb geen idee hoe het heette maar volgens mij was het ergens in Montenegro. Vreselijk.

Reply
Elisa van der Sluis 23 maart 2017 - 23:32

O ja, erg hé?! Dat dorpje spande echt de kroon, je kon niet eens om je heen kijken zo druk was het. Ben op een gegeven moment een zijstraat in gevlucht, dat voelde toen even als de hemel.

Reply
Narelle | wegvanhetnoorden.nl 22 maart 2017 - 18:36

Ik denk dat we allemaal wel eens op plekken zijn geweest waar we nooit meer terug zullen komen. Toen voelde het voor jou goed om een ticket te boeken, nu leg je je prioriteiten ergens anders, niets mis mee! Zo ben ik in een vorig leven met de bus naar Blanes, Spanje geweest… één keer en nooit weer haha!

Reply
Elisa van der Sluis 23 maart 2017 - 23:34

Hahaha, mijn eerste vakantie was met de bus naar Lloret. Ook nooit meer! Je hebt inderdaad gelijk, destijds had ik gewoon de behoefte om even te ontsnappen. Ik denk als iemand me toen op Noordpool had gezet, ik het ook oké had gevonden 😉

Reply
Bianca van der Sluis 22 maart 2017 - 21:13

Doet mij denken aan een vakantie in Portugal, eens maar nooit meer! Hotel overboekt waar we een hoop geld voor hadden betaald, ander hotel nog geen 3e waard zo erg, treinstation naast de deur en een regen 2 weken lang niet normaal en uitzicht op een sloppenwijk waar de tranen in mijn ogen sprongen zo zielig! Dit was de 1e keer dat ik na 2 dagen naar huis wilde terwijl ik anders nooit meer naar huis wil hahahahahaha

Reply
Elisa van der Sluis 23 maart 2017 - 23:35

Hahahaha, dat was wel echt erg ja. Heb je foto’s? Dan mag je een keer een gastblog schrijven ;-). Nee zonder gein, dat is gewoon zonde van je geld en zo niet leuk. En sloppenwijken, ja, dan wil je wel even heel hard huilen inderdaad…

Reply
Yvonne 23 maart 2017 - 22:52

Haha, een mens doet wel eens gekke dingen.. ik kan me het in jouw situatie van toen wel indenken dat je dan gewoon toch dat ticket boekt. Fijn dat je, ondanks dat het verder geen doorslaand succes was, toch tijd met je vriendin kon doorbrengen! Ik ben heel benieuwd, want wij vertrekken overmorgen naar Alicante! Weekendje weg met mijn man… willen de oude wijk en het kasteel ontdekken en dan eenauto huren om de volgende dag het achterland in te gaan… maar ik denk dat ik van binnen een beetje moet huilen als ik die flats aan de kust zie, haha

Reply
Elisa van der Sluis 23 maart 2017 - 23:39

Ja een kat in het nauw maakt rare sprongen haha. Alicante is wel mooi en leuk hoor. Die flats aan de kust verpesten het wel een beetje, maar dat heb ik bijna in heel Spanje. Zo zonde. Maar ja, dat is wat massatoerisme doet. Gelukkig zijn er nog genoeg (ook in Spanje) minder toeristische hotspots te ontdekken. Hoop in elk geval dat je het erg naar je zin gaat hebben! 🙂

Reply
Esther 24 maart 2017 - 11:29

Ik kan me voorstellen dat dit misschien niet meer een bestemming is waar je nu nog heen zou gaan. Maar toen we jong waren bezochten we allemaal wel eens zo’n plek. Ik ben naar Alanya geweest met vriendinnen en naar zo’n bestemming zou ik nu ook niet meer gaan :-). Toen vond ik het ontzettend gezellig met mijn vriendinnen. Uiteindelijk is je gezelschap het allerbelangrijkste. Fijn dat je in de ochtenden wel de rust nog hebt gevonden.

Reply
Elisa van der Sluis 26 maart 2017 - 23:06

Haha, ja het is wel herkenbaar inderdaad. Inderdaad klopt het wat je zegt, het gezelschap is het belangrijkst. Dat maak (of breekt) je vakantie.

Reply
Marcella Molenaar 24 maart 2017 - 20:48

Ik was in mijn vorige leven samen met mijn ex in Calella. Niets voor mij! En ik was bij de Loveparade in Berlijn. Gelukkig hebben we nu beide een veel beter leventje! 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 26 maart 2017 - 23:07

Haha, dat lijkt mij inderdaad niks voor jou! Volgens mij hebben we nu inderdaad allebei niets te klagen 😉

Reply
Marlies 24 maart 2017 - 22:53

Ik denk dat Sunny Beach ook niks voor mij is maar als het goed aanvoelde om toen een ticket te boeken zou ik het ook gedaan hebben. Er zal wel een plek zijn geweest waarvan ik dacht eens, maar nooit weer, alleen kan ik er nu niet opkomen.
Maar wel fijn dat je toch de rust en de positiviteit hebt gevonden die je toen nodig had 🙂

Reply
Elisa van der Sluis 26 maart 2017 - 23:08

Ja, dat is waar. Volgens mij hebben we inderdaad allemaal wel zo’n plek. Geeft ook niet, het kan niet allemaal 1 groot feest zijn.

Reply
Jessica 25 maart 2017 - 19:14

Ohhh ik kan me dit heel goed voorstellen Lies! Toen ik jonger was vond ik dat soort vakantiebestemmingen inderdaad leuk, maar nu zou ik er niet snel meer voor kiezen ;p Al zou ik zo snel even geen plek weten waar ik niet meer heen zou gaan, dus er valt meestal altijd wel iets van de gebaande paden te doen op zulke plekken ;p

Reply
Elisa van der Sluis 26 maart 2017 - 23:12

Grappig hoe we met de jaren veranderen hé? Vroeger vond ik dit allemaal prima, liet het een beetje aan me voorbij gaan. Tegenwoordig heb ik een heel andere verlanglijst. Ga veel liever ergens middenin de natuur zitten, dan dat ik aan een overvol strand zit.

Reply
Stéphanie 27 maart 2017 - 11:59

Tja, soms heb je even behoefte om te ontspannen aan het dagelijkse leven en dan kan zo’n foute bestemming wel eens de oplossing zijn. Gelukkig heb je er ook leuke dingen kunnen doen en rust gevonden. Sunny Beach is ook niet echt mij ding haha. Ik denk dat ik gillend gek word daar. Geef mij maar natuur en avontuur en leuke dorpen. Ik ben in een vorig leven met mijn ex all inclusive gegaan in Tunesie. Je raad het al.. Nooit meer!

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 12:46

Haha, herkenbaar! Ik ben ook in Tunesië geweest, toen vond ik het wel leuk trouwens. Zou er nu ook niet zo snel meer naar toe gaan :-).

Reply
Stéphanie 27 maart 2017 - 12:01

Typefoutje, ik bedoelde uiteraard ontsnappen en niet ontspannen 😉

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 12:47

Haha ik begreep hem 😉

Reply
Lizette 31 maart 2017 - 08:23

Iedereen heeft denk ik wel plekken waar je niet snel nog naar terug zou willen. Wel fijn voor je dat, ondanks het niet je gedroomde bestemming was, je uiteindelijk wel rust heeft gebracht na zo’n turbulente periode in je leven.

Reply
Elisa van der Sluis 2 april 2017 - 12:58

Dat zeker, had ik destijds echt even nodig. Even tijd om alles op een rijtje te krijgen en weer verder te gaan. Dat is ook één van de redenen dat ik met een glimlach terug kijk op die 12 dagen 🙂

Reply

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read more