Home TipsReistips De mooiste wandelgebieden dichtbij huis

De mooiste wandelgebieden dichtbij huis

by Elisa van der Sluis
wandelgebieden dichtbij huis

Voor de mooiste wandelgebieden hoef je niet ver te reizen, dichtbij huis zijn er tal van prachtige natuurgebieden te vinden voor een heerlijke wandeling. Ideaal om een dagje te ontspannen na een drukke week of voor een weekend weg! In dit artikel deel ik mijn favoriete wandelgebieden dichtbij huis.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Zonder twijfel 1 van de mooiste wandelgebieden van Nederland: Nationaal Park de Hoge Veluwe. Wie mij een beetje kent of al een poosje volgt weet dat ik dol ben op Veluwe. Inmiddels is het bij ons zelfs een soort van traditie om op of rond mijn verjaardag naar de Veluwe te gaan. Ik ben in augustus jarig en dat is misschien wel de mooiste periode om de Veluwe te bezoeken, vanwege de bloeiende heidevelden. Maar ook buiten deze maand is het er heerlijk. Wildlife lijk je altijd wel tegen te komen en het park heeft een enorm netwerk aan wandelpaden. Dit maakt het dat een bezoek aan de Veluwe eigenlijk altijd uniek is.

De Veluwe

De Eifel NP

Één van de meest populaire wandelgebieden onder Nederlanders is NP de Eifel. Dat is niet zonder reden, want de prachtige landschappen die afgewisseld worden met lieflijke dorpjes en steden maken het een prachtig gebied om te bezoeken. De Eifel is behoorlijk groot en je doet er dan ook goed aan om vooraf een gebied uit te kiezen om te verblijven. Zelf verbleef ik in Landal Eifeler Tor, een heel fijn Landalpark met een aantal mooie wandelpaden in de buurt.

Tip: meer weten over de mooiste wandelgebieden van Duitsland? Hier vind je de leukste tips voor een wandelvakantie in Duitsland.

De Eifel NP

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Wil je een keer een dagje erop uit om lekker te gaan wandelen? Bezoek dan eens Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dit natuur- / wandelgebied biedt tal van mooie kortere wandelpaden, perfect om een dagje te onthaasten. De Loonse en Drunense Duinen zijn crica 3500 hectare groot en is sinds 2002 een Nationaal Park en bestaat uit bos, heide en heel veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van Europa. Op veel plekken kan de wind ongestoord waaien, wat er voor zorgt dat het landschap continu veranderd. Het park is in alle seizoenen fijn om te bezoeken, persoonlijk vind ik het er vooral in de lente en herfst erg fijn.

Loonse en Drunense Duinen

De Ardennen

De Ardennen zijn al jaren populair en dat is natuurlijk niet zo gek. De natuur is er schitterend, de dorpjes en steden heerlijk om rond te slenteren en er zijn tal van historische plaatsen om te bezoeken. Het uitgebreide netwerk aan wandelpaden zorgt ervoor dat je uren kunt wandelen over heuvels en door de bossen. Met name rondom Durbuy en La-Roche en Ardennen zijn prachtige routes te vinden. Wil je liever in de buurt van kabbelende riviertjes en rotsformaties wandelen? Ga dan richting de omgeving van Spa. Hier vindt je de mooiste wandelroute van de Ardennen: Ninglinspo.

Tip: Ga jij naar de Ardennen? In dit artikel vind je de leukste plaatsen in de Ardennen.

De Ardennen

De Nederlandse kust

Een strandwandeling is altijd een goed idee. Of het nu op een zwoele zomeravond is, een stormachtige herfstdag of een mooie lentedag: het maakt eigenlijk niet uit. De Nederlandse kustlijn heeft zowel prachtige stranden, als indrukwekkende duingebieden. Er zijn diverse wandelgebieden te vinden langs onze kustlijn. Zo vind je nabij Hoek van Holland een uitgestrekt duingebied met strandwallen, stuifzandvlaktes en vennen. De Kennemerduinen zijn een Nationaal Park tussen Haarlem en Zandvoort en bestaan uit een prachtig duingebied vol wandelpaden. En bij de Amsterdamse Waterleiding duinen kun je zelfs oog in oog staan met een vos! Tipje: rij, indien mogelijk, zomers eens na een werkdag door na het strand en geniet van een prachtige zonsondergang.

Tip: heb je zin in een actief weekendje weg in eigen land? check dan deze tips voor een actief weekendje weg in Zuidoost Friesland!

Kijkduin wandelgebieden Nederland

Wandelen kan overal

Hopelijk heb je met dit artikel wat fijne inspiratie opgedaan om wat vaker erop uit te trekken en lekker de natuur in te gaan. Voor de mooiste plekjes hoef je tenslotte niet altijd ver te reizen. Misschien ligt één van jouw favoriete natuurgebieden zelfs wel vlak om de hoek. Voor mij is wandelen een fijne manier van ontladen, fit blijven en om nieuwe mooie plekken te ontdekken. En het mooiste: wandelen kan overal!

Ook lezen:

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More