Home BestemmingenNoord AmerikaVerenigde Staten Bucketlist: The Wizarding World of Harry Potter in Orlando

Bucketlist: The Wizarding World of Harry Potter in Orlando

by Elisa van der Sluis
Wizarding world of Harry potter

Harry Potter fans opgelet! Ben je, net als ik, fan van de boeken en films over de tovenaarsleerling? Dan moet je een bezoek aan Universal Studios Orlando zeker aan je bucketlist toevoegen. Hier vind je namelijk the Wizarding World of Harry Potter!

Als kind was ik compleet betoverd door de magische wereld van tovenaarsleerling Harry Potter. Ik las ieder boek en wachtte met smart tot de nieuwste film in de bioscoop kwam. Toen we bezig waren met de planning voor onze roadtrip door Florida wist ik 1 ding dan ook heel zeker: ik moest en zou naar the Wizarding World of Harry Potter in Universal Studios Orlando. Vorig jaar in Universal Studios Japan bezochten we dit deel natuurlijk ook en dat was zo leuk dat we er uiteindelijk het grootste deel van de dag doorbrachten. Noem het een beetje een kinderdroom die (een beetje verlaat) uitkwam, maar het is er echt onwijs leuk en een beetje fan kijkt zijn/haar ogen uit.

Niet 1, maar 2 magische werelden

Universal Studios is 1 van de vele pretparken die in Orlando te vinden zijn. Dit pretpark bestaat uit 2 pretparken, namelijk Universal Islands of Adventure en Universal Studios. Daarnaast is er een waterpark genaamd Volcano Bay. The Wizarding World of Harry Potter is zowel in Islands of Adventure als in Studios te vinden. Het zijn 2 magische werelden die met elkaar verbonden worden door de Hogwarts Express (ja echt!). In Universal Islands of Adventure vind je Hogwarts en Hogsmeade en in Universal Studios vind je Diagon Alley, Knockturn Alley en Londen. Beide delen zijn ontzettend gedetailleerd. Overal is wel iets te zien, te proeven en natuurlijk te doen.

Hogwarts Orlando

Gringotts Orlando

De attracties in the Wizarding World of Harry Potter

In beide delen zijn een paar attracties te vinden die je zeker niet wilt missen. In Hogwarts vind je Harry Potter and the Forbidden Journey. Deze 3-/4-D ride geeft je het idee dat je boven de kasteelgronden van Hogwarts vliegt. Eigenlijk zit je in een kar die langs enorme schermen rijdt, maar door de effecten lijkt het alsof je er middenin zit. Escape from Gringotts in Diagon Alley  is een gelijksoortige attractie waarbij je aan de kobolden ontsnapt uit Goudgrijp. Bij beide attracties is de wachtrij op zich al een feestje. Zo bewegen de schilderijen in Hogwarts en kom je de sorteerhoed tegen. In Gringotts zijn in de marmeren zaal aan beide kanten de kobolden aan het werk, precies zoals in de film.

Flight of the Hippogriff is een mini-achtbaan die geschikt is voor alle leeftijden. De achtbaan neemt je onder andere mee langs de hut van Hagrid. Voor volwassenen is er weinig spannends aan, maar het is leuk om gezien te hebben.

Dan is er nog de Hogwarts Express, de beroemde trein waarmee Harry ieder jaar naar Zweinstein reist. Ook jij kan een ritje maken met de Hogwarts Express, maar dan moet je wel in het bezit zijn van een park-to-park ticket. De trein rijdt namelijk van Hogsmeade naar Londen en vice versa. In de trein zie je bekende figuren voorbij komen, waaronder natuurlijk Harry, Ron en Hermelien. Door de ramen zie je het Engelse landschap voorbij razen en verschijnen er van tijd tot tijd andere bekende figuren. Doe het ritje trouwens in beide richtingen, de ervaring is beide keren anders.

Tot september 2017 was er trouwens ook nog de achtbaan Dragon Challenge, maar deze is inmiddels afgebroken. In de zomer van 2019 komt er een geheel nieuwe attractie op de plek waar deze achtbaan stond (nabij Hogsmeade).

Harry potter

Hogwarts Express

Winkelen & eten en drinken

In beide delen zijn diverse winkels en eetgelegenheden te vinden. Wie altijd al eens in 1 van de restaurants uit de film heeft willen eten kan zijn hart ophalen bij de Three Broomsticks, the Leaky Cauldron en the Hopping Pot. Zelf aten wij bij de Leaky Cauldron en vonden het eten verrassend goed, maar wel redelijk duur (zoals alles in de parken).

In beide delen kun je op diverse plekken een boterbiertje halen. Dit moet je echt even uitproberen! Boterbier is er in 3 varianten: warm, koud en bevroren. Zelf vond ik frozen butterbeer echt een aanrader. Het is een goudkleurig drankje met een schuimlaag en heeft een beetje iets weg van butterscotch  of weathers original, met een vleugje cola. Mierzoet, maar erg lekker.

In Honeydukes kun je onder andere chocolade kikkers en smekkies in alle smaken kopen. Bij Ollivanders koop je toverstokken, met de interactieve kun je in het park je toverspreuken oefenen. Met deze bezweringen komen etalages tot leven, gaan deuren open en spuwen de kikkers in een fontein water. Tot slot koop je al je andere magische items bij Dervish and Banges.

Honey Dukes

Ollivanders

Hogsmeade

Een paar “geheimen” van the Wizarding World of Harry Potter

Zoals ik al zei, de delen zijn ontzettend gedetailleerd. Er is echt geprobeerd de magie van de boeken tot leven te wekken. Wie goed om zich heen kijkt en oplet zal zelfs een aantal geheimen ontdekken. Ik deel er een paar met je, zodat je weet waar je op moet letten.

  • Bij de telefooncel voor Kings Cross staat het telefoonnummer van het Ministry of Magic aangegeven. Bel dit nummer en je krijgt het ministerie aan de telefoon.
  • In Londen vind je Grimboudplein 12. Om de paar minuten verschijnt huiself Knijster bij het raam boven de deur.
  • De draak bij Gringotts spuwt vuur.
  • Jammerende Jenny spookt in de wc in Hogsmeade village.
  • Het hoofd wat naast de deur van de collectebus (knight bus) hangt is interactief en maakt graag een praatje met je.
  • Let op het Weasley hoofd bij Weasley’s Wizard Wheezes. Af en toe verschijnt er een konijn onder de hoed.

Knight Bus

Diagon Alley

Dit zijn dus slechts een paar leuke extra’s, let dus goed op als je het park zelf bezoekt. Voor meer informatie over het park zelf en prijzen van tickets kijk je op de site van Universal Studios. Kun je nog geen genoeg krijgen van alle magie van Harry Potter? Ik heb heel wat gefilmd tijdens ons bezoek en van alle beelden heb ik deze sfeervideo gemaakt (zet hem op HD).

Ook lezen:

1 comment

Rowan 4 oktober 2018 - 10:41 am

Jaaaa hier een Harry Potter fan! Ik zou hier heel graag heen willen, alles ziet er zo mooi en gedetailleerd uit! Leuk om jouw foto’s te zien!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Om te zorgen dat deze website soepel draait worden cookies gebruikt. Wanneer je doorgaat met het gebruiken van deze website, zonder je cookie-instellingen aan te passen, en klikt op "Accepteren" dan ben je akkoord met deze instellingen. Accept Read More